Τα χριστουγεννιάτικα «βάσανα» της βασίλισσας Ελισάβετ

Εν αναμονή του διαγγέλματός της για τα Χριστούγεννα η βασιλομήτωρ αναζητά μάνατζερ για τα social media του παλατιού

Λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα, και στη Βρετανία η δημόσια συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τη διόλου γιορτινή «βεντέτα» που άνοιξε ο νικητής των εκλογών Μπόρις Τζόνσον με το BBC, αλλά και τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Κατ’ αρχάς ο μεν φρεσκοεκλεγμένος πρωθυπουργός κατηγόρησε το περίφημο ειδησεογραφικό δίκτυο της χώρας του ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μερολήπτησε κατά των Συντηρητικών, απειλώντας μάλιστα να διακόψει την κρατική επιχορήγηση προς το δημόσιο μέσο ενημέρωσης.

Μπροστά στα… βάσανα που έχει, πάντως, χρονιάρες μέρες η βασιλομήτωρ, τα πολιτικά προβλήματα του αρχηγού των Τόρις είναι απλές οδοντόκρεμες! Διότι δεν είναι μικρό πράγμα να ακούει, για παράδειγμα, η Ελισάβετ τις κακές γλώσσες να ειρωνεύονται το Παλάτι ότι το πάρτι που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Μπάκιγχαμ για το προσωπικό των ανακτόρων ήταν επιπέδου… Σκρουτζ, ίσα-ίσα για να τηρηθεί το πρωτόκολλο-υποχρέωση. Μετά το παραπάνω στραπάτσο που έδωσε τροφή για κουτσομπολιά, η 93χρονη βασίλισσα έχει τώρα να ασχοληθεί με την ανεύρεση του επαγγελματία που θα αναλάβει τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού επικοινωνιακού επιτελείου του βρετανικού βασιλικού οίκου.

Αναζητείται… socialίστας!

Σύμφωνα με την αγγελία που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα LinkedIn αλλά και στον ιστότοπο του Παλατιού, ο εκλεκτός θα πρέπει να έχει ηγετικές ικανότητες ώστε να τεθεί επικεφαλής μιας μικρής ομάδας ειδικών στα ηλεκτρονικά media και να «τρέξει» μια στρατηγική περιεχομένου για τα social κανάλια που διατηρεί η βασιλική οικογένεια. Στόχος; Η βελτίωση της digital εικόνας της βασίλισσας και η ενδυνάμωση του ηλεκτρονικού «δεσμού» που έχει αναπτύξει το Μπάκιγχαμ με εκατομμύρια followers.

Η θέση δεν είναι βασιλικά αμειβόμενη, αλλά δεν την λες και κακοπληρωμένη, δεδομένου ότι ο υποψήφιος που θα κριθεί ικανός θα προσληφθεί ως μόνιμος υπάλληλος, θα εργάζεται πέντε ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, σε ωράριο συνολικά 37,5 ωρών εργασίας το πενθήμερο, θα έχει δωρεάν γεύμα στα ανάκτορα, 33 ημέρες άδειας και οι ετήσιες απολαβές θα κυμανθούν –αναλόγως εμπειρίας– από 45.000 έως 50.000 λίρες, δηλαδή κάτι λιγότερο από 60.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην αγγελία που είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, το deal line υποδοχής υποψηφιοτήτων είναι η παραμονή των Χριστουγέννων (24/12/2019) και συγκεκριμένα μέχρι τις 23:55. Η συνέντευξη είναι γενικόλογα προγραμματισμένη μέσα στον Ιανουάριο του νέου έτους.

Εν αναμονή του χριστουγεννιάτικου διαγγέλματος

Την ημέρα που λήγει η προθεσμία υποβολής βιογραφικών για τον manager των βασιλικών social media, θα είναι έτοιμο και το χριστουγεννιάτικο διάγγελμα που θα απευθύνει στους υπηκόους της η βασίλισσα Ελισάβετ. Τι θα πει η βασιλομήτωρ δεν έχει διαρρεύσει, αλλά αν κρίνουμε από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στο Νησί μετά την εκλογική νίκη του Μπόρις Τζόνσον και την ισχυρή εντολή που έλαβε ο επικεφαλής των Τόρις για να ολοκληρώσει το Brexit, δεν αποκλείεται η βασίλισσα να χρειαστεί να… κοπιάρει ένα μέρος από το περσινό της μήνυμα. Θυμίζεται ότι τα Χριστούγεννα του 2018 η Ελισάβετ είχε, μεταξύ άλλων, καλέσει τους Βρετανούς να αφήσουν στην άκρη ακόμη «και τις πιο βαθιά εδραιωμένες διαφορές».

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ LIVE ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1957 Η ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΗ –ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ–  ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Είναι προφανές ότι από πέρσι μέχρι φέτος αυτές οι διαφορές ούτε αμβλύνθηκαν ούτε έγιναν πιο ρηχές. Επομένως, αν η βασίλισσα αποφασίσει να μιλήσει ειδικά για το Brexit, αυτό αναμένεται να το κάνει ενωτικά, επαναλαμβάνοντας εν πολλοίς όσα έχει πει στις κατά καιρούς δημόσιες τοποθετήσεις της για το θέμα. Ότι δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο προσβλέπει σε μια νέα σχέση συνεργασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους και πως μπορεί η Βρετανία να εγκαταλείπει την Ε.Ε., αλλά δεν εγκαταλείπει την Ευρώπη.

Για την ιστορία να πούμε ότι η Ελισάβετ Β΄ ανέβηκε στον βρετανικό θρόνο το 1952 και αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία. Το δε τηλεοπτικό ντεμπούτο της επ’ αφορμή της ζωντανής μετάδοσης του χριστουγεννιάτικου μηνύματός της έγινε στις 25 Δεκεμβρίου 1957. Η Ελισάβετ είχε κλείσει τότε τα 31 της χρόνια και αποδέχτηκε την πρόταση του BBC να μεταδοθεί η απαγγελία του λόγου της σε live τηλεοπτική μετάδοση (σ.σ. από το 1932 που ξεκίνησε η παράδοση το βασιλικό μήνυμα μεταδιδόταν ραδιοφωνικά) από το σπίτι της στο Νόρφολκ, λέγοντας:

«Πριν από 25 χρόνια, ο παππούς μου μετέδωσε το πρώτο από τα χριστουγεννιάτικα μηνύματα που ακολούθησαν. Η σημερινή μέρα αποτελεί ακόμα ένα ορόσημο, καθώς η τηλεόραση επέτρεψε σε πολλούς από εσάς να με παρακολουθήσετε την ημέρα των Χριστουγέννων. Και η δική μου οικογένεια πολλές φορές συγκεντρώνεται για να δει τηλεόραση, όπως και αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Έτσι φαντάζομαι κι εσάς τώρα. Ελπίζω πραγματικά αυτό το νέο μέσο να κάνει το χριστουγεννιάτικο μήνυμά μου πιο προσωπικό και άμεσο».

Μιας και αναφερθήκαμε στα βασιλικά social media, να πούμε ότι ακριβώς εκείνο το ντεμπούτο θύμισε πριν από λίγες ημέρες στους διαδικτυακούς ακολούθους της βασίλισσας το Μπάκιγχαμ, αναρτώντας στο Instagram, ένα σύντομο απόσπασμα του μηνύματος της Ελισάβετ το 1957 και ολόκληρο το βίντεο στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί η βασιλική οικογένεια στο YouTube.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα