Τα έγραφε η «Α» έναν χρόνο πριν!

Τον Φεβρουάριο του 2018 με 15σέλιδο φάκελο, η «Α» είχε χαρακτηρίσει την όλη υπόθεση NOVARTIS με παρόμοιες υποθέσεις της εποχής Στάλιν!

Η «Α» με 15 σελίδες στο φύλλο 821 της 10.2.2018 (και στο site «www.iapopsi.gr») είχε χαρακτηρίσει την όλη υπόθεση με παρόμοιες υποθέσεις της εποχής Στάλιν και με τον τίτλο «ΕΠΟΧΕΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ».

Με τίτλους «Βρήκαμε παπά (τη… Novartis) να θάψουμε πέντε-έξι (πολιτικούς αντιπάλους)», είχε χαρακτηρίσει τις ενέργειες της κας Τουλουπάκη ως ατεκμηρίωτες και τη δικογραφία διάτρητη.

Με τίτλο «Η βιαστική κα Τουλουπάκη» η εφημερίδα μας είχε δημοσιεύσει τότε:

Ξεπερνώντας το γεγονός ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι μιλούν για ατεκμηρίωτη και διάτρητη δικογραφία, και δεδομένου ότι η αξιοπιστία των μαρτύρων θα κριθεί εν τέλει αρμοδίως και όχι στα οκτάστηλα του Τύπου, αξίζει να γυρίσουμε το ρολόι λίγες ώρες πριν από το ξέσπασμα της καταιγίδας.

 

Όπως πρώτη αποκάλυψε το βράδυ της περασμένης Τρίτης 6/2 η ηλεκτρονική έκδοση της «Α», το iapopsi.gr, αυτό που… κολάζει ακόμη και τους έχοντες τις αγνότερες των προθέσεων είναι οι περίεργες χρονικές συμπτώσεις της μεγάλης πολιτικο-δικαστικής υπόθεσης της Novartis. Κατ’ αρχάς, αυτά καθ’ αυτά τα στοιχεία της δικογραφίας δεν μας έκαναν ουσιαστικά σοφότερους, καθώς απλώς έγινε γνωστό ότι υπάρχουν 3 «ανώνυμοι» μάρτυρες, οι περίφημοι whistleblowers, οι οποίοι έχουν προβεί σε συνολικά 23 καταθέσεις, αρχής γενομένης από τον μήνα Νοέμβριο του 2017.

Αυτό που δεν καταπίνεται, όμως, είναι το καλεντάρι των τεσσάρων σπουδαιότερων από αυτές τις καταθέσεις, καθώς αυτές φέρονται να δόθηκαν σε κρίσιμο χρόνο: η μία στις 13 Ιανουαρίου, η άλλη στις 15, η τρίτη στις 20 Ιανουαρίου (σ.σ. παραμονή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που έγινε στη Θεσσαλονίκη), και η τελευταία στις 4 Φεβρουαρίου, ανήμερα του εν Αθήναις συλλαλητηρίου για το εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων!

Ειδικά το τελευταίο προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς κατά τα φαινόμενα η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, πήρε κατάθεση στις 4 Φεβρουαρίου στις 18:50 (αφού είχε λήξει το συλλαλητήριο), χωρίς να δεσμεύεται από κάποια δικονομική υποχρέωση. Αυτό το αμελλητί, λοιπόν, συνεχίστηκε την ακριβώς επόμενη ημέρα της κρίσιμης κατάθεσης, τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, όπου νωρίς-νωρίς πρόλαβε και ενεχειρίασε τον φάκελο με πλήρη(;) στοιχεία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, όπου ω της συμπτώσεως ο κ. Τζανακόπουλος έσπευσε αν και αναρμόδιος να ενημερωθεί. Τι είχε μεσολαβήσει και, απουσία ορατού λόγου, «έτρεξαν» όλα σε χρόνους dt; Το συλλαλητήριο και ο όγκος των πολιτών που διαδήλωσαν είναι η προφανής απάντηση που ως συλλογισμός ενισχύεται από το γεγονός ότι μόλις διέρρευσαν τα βαριά πολιτικά επώνυμα, από τη… μαρκίζα της επικαιρότητας αποκαθηλώθηκε η λαϊκή οργή για το Μακεδονικό και τη θέση της πήραν οι –φερόμενοι– «διαπλεκόμενοι» πολιτικοί.

Τότε η κα Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς είχαν κάνει τη δήλωση: «Τηρούμε πιστά το γράμμα του νόμου.

Η ανακοίνωση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη είναι η εξής:

«Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση Novartis. Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση».

Από την Εισαγγελία Διαφθοράς επίσης διευκρινίζεται ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη Novartis είναι «παράλληλη και όχι κοινή» σε σχέση με έρευνες που διενεργούνται από άλλα κράτη».

Σχόλιο της «Α»

Μπορεί η κα Τουλουπάκη να δηλώνει ότι δεν συμμετείχαν οι οικονομικοί εισαγγελείς σε κοινή σύσκεψη με κυβερνητικό εκπρόσωπο ή στέλεχος. Προφανώς, η δήλωση του προϊσταμένου της κ. Δ. Παπαγγελόπουλου ότι «η υπόθεση Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους» προήλθε από πληροφόρηση των δικαστικών της… Βενεζουέλας, του κ. Μαδούρου, και όχι από εσωτερική πληροφόρηση.

Άλλωστε, προφανώς την ίδια πηγή είχαν και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες –όπως το «Documento», το οποίο, χωρίς βεβαίως να γνωρίζει τη δικογραφία, αφού βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελέως  Διαφθοράς και είναι απόρρητη–, πριν από περίπου δύο μήνες προέβλεψαν τη σύλληψη του Νίκου Μανιαδάκη, προειδοποιώντας τον ότι αν δεν αναφέρει χρηματισμό πολιτικών θα καταστεί κατηγορούμενος!!!

Επίσης, όσον αφορά τη μυστικότητα της ανάκρισης, κάποιος ισχυρισμός αυτής της μορφής μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως ανέκδοτο.

Στο σύνολό του ο φιλοσυραζαϊκός Τύπος –«Documento», «Εφημερίδα των Συντακτών», «Νέα Σελίδα», κ.ά.– έχει πλήρη στοιχεία της δικογραφίας για την υπό διερεύνηση υπόθεση της Novartis –σ.σ. τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι, και μάλιστα πολύ καλά– και προαναγγέλλουν(!!!) μάλιστα και το επόμενο βήμα της έρευνας.

Μας πείσατε, κυρία Τουλουπάκη, ότι τηρείτε το γράμμα του νόμου…

 

Διαβάστε επίσης