Τα ΕΛ.ΠΕ. κλείνουν deal στην Κύπρο

Τα ΕΛ.ΠΕ. ετοιμάζουν deal στην Κύπρο αφού βρίσκονται ένα βήμα πριν την εξαγορά της Blue Circle.

Πιο συγκεκριμένα,  η εταιρεία “HELLENIC PETROLEUM CYPRUS HOLDING (HPCH) LTD” – θυγατρική 100% του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – ανακοινώνει ότι στις 11/02/2019 προχώρησε σε κοινοποίηση συγκέντρωσης ενώπιον της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ενεργειακών παροχών Blue Circle Engineering Ltd.

Η κίνηση αυτή, που τελεί υπό την έγκριση της ΕΠΑ, εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για ενδυνάμωση της παρουσίας του στην Κύπρο, με νέες επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ κατά την τρέχουσα τριετία.

Ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας Ομίλου ΕΛΠΕ Ρομπέρτο Καραχάννας με αφορμή τη συναλλαγή δήλωσε «η δρομολογούμενη μεγάλη επένδυση, θα διασφαλίσει την αναπτυξιακή προοπτική της BLUE CIRCLE ENGINEERING LTD και των ανθρώπων της που – έχοντας ήδη διανύσει μια πετυχημένη πορεία – θα γίνουν πλέον μέλη του μεγαλύτερου Ομίλου της Ελλάδας και ενός εκ των 100 κορυφαίων ενεργειακών Ομίλων του κόσμου.

Παράλληλα, οι πελάτες της “ΒLUE CIRCLE” θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται και να έχουν την τεχνική υποστήριξη με τον ίδιο αποτελεσματικό και αξιόπιστο τρόπο, όπως συμβαίνει από το 1990 όταν ιδρύθηκε η Εταιρεία.»

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ και η HPCH στέκονται αρωγοί στην Αναπτυξιακή πορεία της Κυπριακής οικονομίας. Εγγυώνται στους καταναλωτές, την παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων υπηρεσιών, αλλά και καινοτόμων ενεργειακών προϊόντων, άριστης ποιότητας, που θα είναι προσιτά σε όλους.

Η ΕΠΑ έχει προβεί σε γνωστοποίηση παραλαβής της εν λόγω Κοινοποίησης με ανακοίνωση της στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης