Τα εσωκομματικά κόλπα του Τσίπρα προκαλούν γέλια

«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι στη νέα απίθανη ιδέα του Αλέξη Τσίπρα που κατέθεσε κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Τι ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Να συγκροτηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ ευρύτερες παρατάξεις στην αυτοδιοίκηση, το συνδικαλισμό και τη νεολαία.

Εδώ μιλάμε για την απόλυτη παράνοια. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι γνωστό είναι άγνωστος πόλεμος και στην αυτοδιοίκηση και στη νεολαία και στον συνδικαλισμό. Στην αυτοδιοίκηση εάν εξαιρέσεις την Αθήνα, την περιφέρεια Αττικής άντε και κάποιους δήμους σε όλη την περιφέρεια δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Σε πολλούς δήμους οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκαν πέριξ του 5%. Και τι ζητάει ο Τσίπρας; Το 5% να δημιουργήσει παράταξη και να καπελώσει τους συνδυασμούς του ΚΙΝΑΛ, που αν μη τι άλλο έχουν εκλέξει και 87 δημάρχους σε όλη την Επικράτεια.

Στον συνδικαλισμό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μειοψηφία. Εκτός του ότι στις τελευταίες εκλογές της ΓΣΕΕ κατήλθε διασπασμένος, ακόμη και εάν προσθέσεις τις ψήφους που έλαβαν τα δύο ΣΥΡΙΖΑικα ψηφοδέλτια υπολείπονται κατά 8% της 3ης δύναμης που είναι το ΔΑΣ του ΚΚΕ. Και βέβαια πρώτη δύναμη είναι η ΠΑΣΚΕ που στις τελευταίες εκλογές (Φεβρουάριος του 2020) έλαβε το 38,57%. Τόσο καιρό από την Κουμουνδούρου βρίζουν νυχθημερόν τον Παναγόπουλο (πρόεδρο της ΓΣΕΕ) και τώρα ο Τσίπρας κάνει λόγο για ευρύτερες παρατάξεις. Και για ποιον λόγο ο Παναγόπουλος και οι λοιποί τις ΠΑΣΚΕ να δεχθούν να είναι υπό τον Τσίπρα; Και δύναμη έχουν και δεν τους πρήζει το συκώτι κανένας πολιτικός.

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Την θαυμάσαμε στην πρόσφατη διαδήλωση κατά του νόμου Κεραμέως. Οι πραγματικοί νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ με το ζόρι να γεμίσουν καμία δεκαριά ταξί, άντε ένα εξηντάριι πούλμαν. Μέχρι εκεί. Αυτό φάνηκε και στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ με χίλια βάσανα ξεπέρασε το 1%. Κι επειδή είναι έξυπνος ο Τσίπρας θα πρέπει όσοι έχουν μεγαλύτερη δύναμη να ακολουθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πορεία κατά του νόμου Κεραμέως επειδή δεν υπήρχε νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ (έτσι κι αλλιώς είναι άγνωστος πόλεμος) πρωτοστάτησαν ο πατέρας του Νίκου Παππά, Στέλιος, ο καταβεβλημένος (λόγω του ότι έχασε την βουλευτική του έδρα) Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Απουσίαζε ο αρχηγός των λυκόπουλων, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά αυτός επειδή τρέμει τον κορωνοϊό δεν ξεμυτάει από το σπίτι.

Για πολλά γέλια

Φυσικά όλα αυτά ο Τσίπρας τα έλεγε σοβαρά. Δεν γελούσε, ούτε έκανε αστεία. Βέβαια από μόνη της η εισήγηση είναι για πολλά γέλια. Θυμίζει επιθεώρηση του Σεφερλή. Ειδικά μετά και από το γεγονός ότι με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε και ο ομόλογος του της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος δεν ξέρει που να χωρέσει όλους αυτούς που απαρτίζουν τις δυνάμεις του κόμματος του σε ΟΤΑ, συνδικαλισμό και νεολαία.

Και για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, στο δεύτερο μέρος της εισήγησης Τσίπρα κρύβει όλη την αλήθεια για το δράμα του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι όλοι κατανοούμε, ότι σε αυτούς τους χώρους που πρότεινε ο Τσίπρας να υπάρξουν ευρύτερες παρατάξεις, ουδείς θα ανταποκριθεί. Και δεν θα ανταποκριθεί διότι αυτό που ζητάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρωταθλητής να παραδώσει την φανέλα, την ταυτότητα και τα κλειδιά της ομάδας σε κάποιον που έχει υποβιβαστεί.

Πάντως το δεύτερο μέρος της εισήγησης ήταν και αυτό που θέλει να επιτύχει λαθραία ο κ. Τσίπρας.  Πρότεινε να συμμετάσχουν στις συζητήσεις που θα γίνουν για το πρόγραμμα του κόμματος και πρόσωπα που δεν ανήκουν στο χώρο. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να σημάνει και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου σε όλους τους τομείς. Δηλαδή πρότεινε να ξεπεράσει δια της πλαγίας τα εμπόδια που θέτει η εσωκομματική αντιπολίτευση στην διεύρυνση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα