Τα έβαλε με την ΕΟΚ για τον Πιτίνο ο Φασούλας

Για το θέμα του προπονητή της Εθνικής ομάδας στο μπάσκετ μίλησε ο Παναγιώτης Φασούλας.

Ο πρώην δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στις εκλογές της ΕΟΚ, τις σχέσεις του με την τωρινή διοίκηση της ομοσπονδίας, στην εθνική ομάδα μπάσκετ, αλλά και τον Ολυμπιακό.

Όταν ρωτήθηκε για το αν ο Ρικ Πιτίνο θα είναι προπονητής της Εθνικ΄ής, σχολίασε:

“Δεν έχω ιδέα. Όταν προσελήφθη ο Πιτίνο ήμουν αισιόδοξος. Δεν μπορώ να ακυρώσω το όνομα ενός ανθρώπου που έχει προσφέρει τόσα στο παγκόσμιο μπάσκετ. Σαν motivator θα ήταν ότι πρέπει στους παίκτες της εθνικής Ελλάδας. Δεν ξέρω, όμως, τόσο καιρό αν έχει δει τους παίκτες, αν τους παρακολουθεί, αν ξέρει ποιους θα καλέσει. Πραγματικά δεν ξέρω. Θεωρώ ότι είναι πολύ πιεστικό μαζί με το προολυμπιακό. Θα γίνει το προολυμπιακό; Θα έρθει ο Αντετοκούνμπο.

Έχουμε πολύ καλούς προπονητές στην Ελλάδα. Είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα, είτε στην Ευρώπη. Πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ο προπονητής της εθνικής ομάδας. Νομίζω πρέπει να συζητήσουμε με όλους αυτούς τους προπονητές. Βεβαία την επόμενη ήμερα πρέπει να μιλήσουμε και με τον Πιτίνο. Μπορεί σε αυτήν την Μπανανία να έρχεται κάθε δυο χρονιά ο ομοσπονδιακός προπονητής και να πηγαίνει την ομάδα στα τουρνουά. Δεν είναι δικό του λάθος. Μπορεί άπλα να μην του το ζήτησε κάνεις. Φαντάζομαι ότι δεν είναι θέμα πλέον με τον Ολυμπιακό. Έχει εκλείψει πια, αφού δεν είναι προπονητής του Παναθηναϊκού. Και πλέον κάποιος πρέπει να απολογηθεί πέρα από τον προπονητή που έρχεται κάθε φορά. Ποιος είναι αυτός που τον έφερε; Πρέπει και αυτός να κριθεί”.

Για το αν πρέπει να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Α1 υπογράμμισε:

“Για μένα είναι προτεραιότητα να παίζουν όλες οι ομάδες στην Α1. Αυτό όμως είναι υπόθεση του ΕΣΑΚΕ όχι της ομοσπονδίας. Πιστεύω ότι καταρχήν όλες οι μεγάλες ομάδες πρέπει να συζητάνε. Δε γίνεται να μη συζητάνε μεταξύ τους. Θεωρώ ότι χωρίς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν υπάρχει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Όπως και για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Έτσι είναι παντού. Όχι μόνο εδώ. Εγώ θέλω να υπάρχει η κόντρα.

Δε θέλω όμως να ξεπερνάει τα όρια. Δεν έχω καμία διάθεση να μπαίνω στο γραφείο της ομοσπονδίας μετά από τα ντέρμπι και να θεωρούμαι υπεύθυνος για το αποτέλεσμα. Δυο πράγματα θέλουμε. Να φέρουμε το μπάσκετ στη δημοσιότητα, να γεμίσουμε τα γήπεδα και να ασχοληθεί και πάλι ο κόσμος. Και δεύτερον να φέρουμε την αξιοκρατία πίσω. Αν καταφέρουμε αυτά τα πράγματα θα αφήσουμε κάτι καλό για τις επόμενες διοικήσεις”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα