Τα έξι παιδιά Βολιώτικα και το φευγάτο Περιστέρι

TOP SECRET: ΓΙΑ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ...

Με το όνομα «Βόλος ΝΠΣ» εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο η νεοφώτιστη ομάδα της Super League από τη Μαγνησία. Άλλο τώρα αν οι εχθροί του Αχιλλέα Μπέου, την ονομάζουν «ΠΑΟΚ Β΄».

Με τη μεταγραφή του Νίκου Μελίσσα στον Βόλο σχηματίστηκε μία παρέα έξι παικτών, που παραχωρήθηκαν δανεικοί από τον «δικέφαλο» του Βορρά. Πριν από τον 26χρονο τερματοφύλακα είχαν κάνει το ίδιο δρομολόγιο οι Λευτέρης Λύρατζης, Μάριος Τσαούσης, Απόστολος Διαμάντης, Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης και Γιάννης Μυστακίδης.

Αυτόματα οι Βολιώτες έγιναν η ομάδα που έχει τη στενότερη συνεργασία με τον ΠΑΟΚ. Όχι μόνο αντικατέστησαν τον Ατρόμητο, ο οποίος διέθετε κάποια εποχή τέσσερις δανεικούς από τους Θεσσαλονικείς, αλλά κατά πολλούς δέθηκαν άρρηκτα με τους νταμπλούχους της προηγούμενης σεζόν.

Τα σχόλια στην πιάτσα δίνουν και παίρνουν. Στη Μαγνησία, βέβαια, δεν δίνουν σημασία. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν τη δουλειά τους. Και θεωρούν πως με τους δανεικούς από τον ΠΑΟΚ εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Αγωνιστικά και όχι μόνο.

Την ίδια ώρα, βέβαια, ο Ατρόμητος που είχε τα πρωτεία σε δανεικούς από τον «δικέφαλο» μάλλον άλλαξε ρότα. Στη Θεσσαλονίκη θεωρούν ότι το Περιστέρι πέταξε με προορισμό τον Πειραιά.

Γκρίνιαζαν από την ημέρα που μετακόμισε στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας ο Απόστολος Βέλλιος. Έλεγαν τότε ότι η μεταγραφή έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Ολυμπιακού, μιας και ο διεθνής φορ ανήκε στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Οι διαβεβαιώσεις του Άγγελου Χαριστέα ότι εκείνος διευθέτησε προσωπικά όλες τις εκκρεμότητες, συνετέλεσε στην προσωρινή αποκατάσταση της επικοινωνίας και έστειλε στον Ατρόμητο τον Χάρη Χαρίση. Έστω και αν δεν μιλάμε πλέον για δανεισμό.

Όπως λένε όσοι γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία των ομάδων στη διοργανώτρια αρχή, αυτήν τη στιγμή ο Μάκης Γκαγκάτσης μπορεί να ποντάρει εκ του ασφαλούς μόνο στην Ξάνθη και τον Παναιτωλικό. Υπό προϋποθέσεις και στον Βόλο, παρά τους έξι δανεικούς, μιας και ο Αχιλλέας πρώτα κοιτάει την ομάδα του και μετά όλα τ’ άλλα.

Κι αυτό επειδή, όπως λέγεται στην πιάτσα, η ομάδα της Μαγνησίας μπορεί να στηρίξει τον ΠΑΟΚ σε μία ψηφοφορία με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αλλά θα το σκεφτούν σοβαρά οι Βολιώτες αν απέναντι στους Θεσσαλονικείς βρίσκεται η ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης