«Τα λέει αυτά για να αποφύγει τη διάσπαση της Ν.Δ.»

Με σκληρή ρητορική απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στα όσα ανέφερε στους πρέσβεις των κρατών – μελών της ΕΕ. Να θυμίσουμε, ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε τη θέση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και ξεκαθάρισε γιατί δεν θα την υπερψηφίσει.

«Θα περίμενε κανείς από τον κ. Μητσοτάκη, αντί να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους πρέσβεις της Ε.Ε., να τους εξηγήσει, γιατί στο εσωτερικό διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών και στο εξωτερικό στέλνει την κα Σπυράκη σε μυστικές αποστολές να λέει τα αντίθετα», σχολιάζουν αρχικά κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα, καλούν τον κ. Μητσοτάκη «να παραδεχθεί με λίγα λόγια πως διαφωνεί, όχι με κριτήριο το εθνικό συμφέρον, αλλά για να αποτρέψει τη διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωναν πως «όσο για τη χιλιοστή προφητεία του για εκλογές μέχρι το Μάιο, έχει ακόμα εκ του Συντάγματος περιθώρια να συνεχίσει να προεξοφλεί κάλπες μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο, οπότε και θα τις χάσει».

Διαβάστε επίσης