Τα λέει… «ΟΛΑ» η Έλενα Ακρίτα για Αναστασιάδη (φωτο)

«Ανήκω στη γενιά που σέβεται τον άταφο νεκρό, ακόμα κι όταν αυτός δεν αξίζει τον σεβασμό»

Πού να το φανταζόταν ο πρόσφατα -μόλις χθες το βράδυ- εκλιπών Θέμος Αναστασιάδης ότι το πρόσωπό του θα προκαλούσε τόσο αντιφατικά συναισθήματα ακόμη και μετά θάνατον, επαληθεύοντας τον τίτλο της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής που παρουσίαζε για χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία;

Έτσι, λοιπόν την ώρα που το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει νε συγκινητικά μηνύματα συναδέλφων και διαφόρων εκ της… σόουμπιζ, η Έλενα Ακρίτα επιλέγει να τα πει «ΟΛΑ» έξω από τα δόντια με σχετική ανάρτησή της στο Facebook.

«Για τον Θέμο. Ανήκω στη γενιά που σέβεται τον άταφο νεκρό, ακόμα κι όταν αυτός δεν αξίζει τον σεβασμό. Στην περίπτωση του Θέμου Αναστασιαδη, εκτός από τα προφανή, είχα και μια επώδυνη προσωπική εμπειρία που αφορούσε προσωπικά μου δεδομένα. Δεν μπορώ να την ξεχάσω και δεν μπορώ να την συγχωρέσω. Μέχρι εκεί. Ούτε χαίρομαι, ούτε βρίζω, ούτε πανηγυρίζω, αλλά ούτε κι αποδέχομαι τις μεταθανάτιες αγιογραφίες. Δεν ξεχνάμε αν ο νεκρός αδίκησε, αλλά δεν φτύνουμε και στον τάφο του. Απλά και ανθρώπινα. Αφήνω τον ποιητή να σε αποχαιρετίσει, Θέμο.

«Πέθανες – κι έγινες κι εσύ: ο καλός,  ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης. Κοιμού εν ειρήνη, δε θα ’ρθω την ησυχία σου να ταράξω. […] Κοιμού εν Ειρήνη. Δε θα ’σαι ο πρώτος ούτε δα κι ο τελευταίος.»  Μανώλης Αναγνωστάκης (Ο Στόχος 1970)».

Και ο νοών, νοείτω…

 

Διαβάστε επίσης