Τα μάτια στον Τεντόγλου

Στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης διεξάγεται σήμερα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών Κ23.

Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές θα βρεθούν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, προκειμένου να λάβουν μέρος στην 108η διοργάνωση των ανδρών και την 86η των γυναικών, με κάποιους από αυτούς να έχουν μια τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού που θα διεξαχθεί το διάστημα 15-24 Ιουλίου στο Όρεγκον.

Αυτή είναι η ένατη φορά που η Θεσσαλονίκη «φιλοξενεί» Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου. Τα πρώτα δύο (1927, 1930) έλαβαν χώρα στο γυμναστήριο του Ηρακλή, ενώ το Καυτανζόγλειο «στέγασε» τα επόμενα έξι (1961, 1968, 1979, 1984, 1988, 2009). Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πρώτες δύο διοργανώσεις συμμετείχαν μόνο άνδρες, ενώ το Πανελλήνιο του 1961 ήταν μόνο γυναικών. Στη συνέχεια το Καυτανζόγλειο «φιλοξένησε» ταυτόχρονα τα Πανελλήνια ανδρών και γυναικών.

Το μεγάλο «αστέρι» του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους θα επιδιώξει να βελτιώσει την επίδοση των 8,36 μέτρων που έχει πετύχει φέτος, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ακόμη εξαιρετικοί αθλητές που θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι εξ αυτών είναι η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία, η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ, καθώς και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα