Τα μάτια του Αντώνη (Έμπνευση για Λυκουρόπουλο…)

Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης του ανθρώπου. Σωστά. Εμείς συμπληρώνουμε ότι είναι και αφορμή να πάει κάποιος μπροστά ή και…  ν’ απολυθεί.

Ο λόγος για τον διευθυντή του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, Γιώργο Λυκουρόπουλο.

Όταν ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης, κάνοντας χιούμορ –κακής ποιότητας, θα λέγαμε– είπε ότι «Οι Κορεάτες δεν παίζονται στο πινγκ-πονγκ. Επειδή έχουν σχιστά τα μάτια, πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει κι έρχεται;», με εισήγηση του Γιώργου Λυκουρόπουλου απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Όταν όμως το 2013, ο σημερινός διευθυντής του αθλητικού της ΕΡΤ έγραφε στο twitter, «Ποιο μάτι του Σαμαρά είναι το χαλασμένο; Γιατί και τα δύο το ίδιο γλάρωμα έχουν», άφηνε παρακαταθήκη για το μέλλον. Γιατί οι χυδαίες αναφορές για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο τότε πρωθυπουργός της χώρας κρίθηκαν αγωνιστικές πρακτικές για την πρώτη φορά Αριστερά. «Ο Σαμαράς διοικεί με επιτελείο διαφόρων φασιστών-συμβούλων, νομικών συμβούλων και διαφόρων παρατρεχάμενων. Γιατί δεν το λέμε ξεκάθαρα;» αναρωτήθηκε ο ίδιος σε επόμενο tweet.

Τα tweets με προσβολές για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας του Γιώργου Λυκουρόπουλου ήταν το διαβατήριό του να τον πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και να τον κάνει διευθυντή στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ.

«Γιατί χρειάζεται ανάλυση η περίπτωση Δένδια αφού η φάτσα του τα λέει όλα;» ανέβαζε ο Λυκουρόπουλος. «Αυτός ο βουτυρομπεμπές ο γιος Βαρβιτσιώτης που υποδύεται τον πολιτικό και ξέρει να κοιτάει ευθεία την κάμερα, εκλέχτηκε από εσάς, αστέρια», μας ενημέρωνε.

«Μια αμεσότητα την έχει ο Σαμαράς, να του το αναγνωρίσουμε. Πήγε να πέσει κι απ’ την καρέκλα». «Live τώρα στη Βουλή. Ο Αδόλφος Βενιζέλος. Γλώσσα (του σώματος) λανθάνουσα», ήταν μερικά από τα tweets του Λυκουρόπουλου.

 

Η Ελεφάντη μπροστά του είναι… προσκοπίνα. Κι όμως. Ακόμη και μετά την ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ και την απομάκρυνση του περίφημου Γ. Δρόσου, προέδρου της ΕΠΟ αρχικά και της ΕΡΤ στη συνέχεια, ο οποίος εκτιμούσε πολύ τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε ο Λυκουρόπουλος, ο «υιοθετημένος» από τον Γαμπρίτσο διευθυντής της γκάφας του αθλητικού της ΕΡΤ συνέχισε στο πόστο του. Βλέπετε, οι παλιές αγάπες από την κοινή θητεία τους στη Nova δεν ξεχνιούνται.

Τώρα, όσον αφορά τον σχεδιασμό που έκανε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατάφερε να γκρεμίσει την εικόνα που δύσκολα είχαν δημιουργήσει για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ τα κορυφαία στελέχη της. Κατάφερε να ξεφτιλίσει την εταιρεία να ξεφτιλίσει τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης.

Ο ελλιπής προγραμματισμός από την ΕΡΤ του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος έκανε περίγελο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυτό βέβαια που κάνει εντύπωση, είναι ότι ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος Γ. Λυκουρόπουλος –άρα και άμεσος υπόλογος για την υπόθεση– παραμένει στη θέση του και κανείς δεν του ζήτησε ακόμα να παραιτηθεί, ενώ τον Καρμοίρη τον καθάρισαν στο άψε-σβήσε.

 

Όσοι έχουν ασχοληθεί με το τεχνικό κομμάτι της τηλεόρασης σε μεγάλες διοργανώσεις βγήκαν δημόσια κι έδειξαν ποιος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος του καταντήματος. Σε αυτούς δεν μπορούσαν να περάσουν οι δικαιολογίες Λυκουρόπουλου, γιατί δεν έδειξε η ΕΡΤ τον Πετρούνια και τον Γκιώνη.

Ίσως αναρωτιούνται και οι φίλοι του δημοσιογράφου, όπως ο Νίκος Παππάς και ο Λευτέρης Κρέτσος, ο Γιάννης Δρόσος πώς μπορεί να έκανε τέτοια… λάθη;

Η ουσία είναι πως η διοίκηση της ΕΡΤ κοιμάται. Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Γιατί πολλά ακούγονται στην πιάτσα. Όπως και να έχει, η σχέση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Γιάννη Δρόσο παραμένει άριστη. Εξάλλου, ο Δρόσος ως πρόεδρος της ΕΠΟ μπορεί να είχε εννέα νομικούς συμβούλους στην Ομοσπονδία, αλλά στον Γεραπετρίτη έδινε τις δουλειές να εκπροσωπεί την ΕΠΟ.

Με το αζημίωτο πάντα. Αυτός που παραμένει το μεγάλο κορόιδο είναι ο ελληνικός λαός. Που πληρώνει ανταποδοτικό τέλος για να βλέπει τους Λυκουρόπουλους και να μη βλέπει τους Ολυμπιονίκες.

 

 

H παρέμβαση Προκοπάκη

Στο θέμα της σύμβασης του Γ. Λυκουρόπουλου, ο οποίος προσελήφθη επί ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ και η διοίκηση των Ζούλα Γαμπρίτσου (όταν τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας) αναφέρθηκε με παρέμβασή του ο Γιώργος Προκοπάκης.

 

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ ανέφερε τα εξής για τον θαυμαστό κόσμο της ΕΡΤ…

«Για την ΕΡΤ και τις “γκάφες” των μεταδόσεων

»Η αστοχία της ΕΡΤ με τη μη μετάδοση της προσπάθειας του ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια καλύφθηκε από τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Χρεώθηκε στον Ιάπωνα σκηνοθέτη. Διακινήθηκε η πληροφορία (το είδα στο Protagon) πως θα ήταν πολύ ακριβή λύση να έπαιρναν τη ροή και να έκανε τη σκηνοθεσία η ΕΡΤ. Να ’ναι καλά οι άνθρωποι, να έχουν λεφτά να τα χάνουν στις παραγωγές τους.

Προκύπτει πως η ανακοίνωση ήταν παπάντζα. Ζωντανά η δημοσιογράφος Κατερίνα Αναστασοπούλου (αυτή η “κοπέλα δίπλα του” έχει και όνομα και επαγγελματικό παρελθόν –για το μέλλον ίσως υπάρχουν αμφιβολίες πια) απευθυνόμενη στον συμπαρουσιαστή της Διευθυντή του Αθλητικού είπε “γιατί δεν έγινε όπως το 2016 που πήραμε εικόνα της προσπάθειας της Στεφανίδου;”– από το κοντρόλ ούρλιαζε κάποιος (ποιος; Να ξέρουμε τι στο διάολο γίνεται) “τι κάνεις τώρα;” μιας και δηλωνόταν στο πανελλήνιο η παπάντζα και το δάχτυλο έδειχνε υπευθύνους μέσα από την ΕΡΤ.

Οι αστοχίες συνεχίστηκαν και τώρα πια ανοιχτά τους έχει πάρει στο ψιλό η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

»Η ΕΡΤ έχει ΚΑΙ διευθυντή του Αθλητικού ΚΑΙ προϊσταμένη υπηρεσίας παρακολούθησης των συμβάσεων δικαιωμάτων αθλητικών γεγονότων. Εάν η διοίκηση πίστευε αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση έπρεπε να είχε ήδη απολύσει ένα εκ των δύο ή και τους δύο. Αμ δε! Για αμφοτέρους έχω γράψει επανειλημμένως. Ο κύριος Διευθυντής προσελήφθη (μετά από ένα χρόνο αργίας) το 2017 γιατί, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες δύο διοικήσεων επί τσιπριστάν, δεν υπήρχε κανείς από το Αθλητικό Τμήμα να υπογράψει αποτίμηση €4 εκατ. σε προϊόν που οι υπηρεσίες αποτιμούσαν βαριά-βαριά €660 χιλ.

»Στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν, το προϊόν που παράγει το αθλητικό τμήμα έχει απαξιωθεί – όταν παράγει βέβαια (για να μην το ζαλίζουμε, ας θυμηθούμε μόνον τα χλευαστικά τουίτ του Αλαφούζου για τις μεταδόσεις της SL2). Αυτόν τον άνθρωπο διατήρησαν στη θέση του με δύο ανανεώσεις σύμβασης οι κ.κ. Γαμπρίτσος και Ζούλας.

»Η προϊσταμένη συμβάσεων δικαιωμάτων είναι η πολυαγαπημένη αρθρογράφος της εφημερίδας “ο Γαύρος”, η πρόσληψη της οποίας ήταν η πρώτη (κυριολεκτικά) πράξη της τελευταίας τσιπροδιοίκησης, πριν ακόμη τη συγκρότηση σε σώμα. Ως μετακλητή απελύθη τον Σεπτέμβριο 2019 και την ίδια στιγμή τής δόθηκε σύμβαση συμβούλου της διοίκησης. Για τυπικούς λόγους, οι επόμενες δύο ανανεώσεις την εύρισκαν σύμβουλο διαφορετικού στελέχους – μέχρις ότου φτιαχτεί η θέση την οποία κατέλαβε μονίμως πια.

»Για μένα ήταν απολύτως βέβαιο πως οι συγκεκριμένοι θα έκαναν κάποια στραβή. Αυτό που δυσκολεύομαι να απαντήσω είναι πώς διάολο τους κράτησαν.

»Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι κάποια συμφωνία στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας Πέτσα (ως υπεύθυνου υπουργού τότε) και της τελευταίας συριζοδιοίκησης και την “άφεση αμαρτιών” του σκανδάλου των €52 εκατ. για τις μεταδόσεις επτά ομάδων της Super League. Από την άλλη δεν ξέρεις – μπορεί ο κ. Ζούλας να είχε δεδομένα αξιολόγησης του τεράστιου έργου που προσέφερε.

»Η στραβή ήταν προδιαγεγραμμένη. Αυτό που δεν ήταν προδιαγεγραμμένο είναι η ξεφτίλα της συγκάλυψης. Βαρύ το τίμημα για μια συμφωνία βυσμάτων.

Μεγάλα παιδιά είναι οι Γαμπρίτσος και Ζούλας, ας πρόσεχαν».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα