bpbg
bpbg

Τα μηνύματα των «μονομάχων»

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 974ο εκλογικό τμήμα στους Αμπελόκηπους ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε:

«Το μέλλον ανήκει στις μεγάλες πόλεις, τις μητροπόλεις με την καθολική τους συμμετοχή οι πολίτες ψηφίζουν σήμερα για το μέλλον της πόλης και για το σχέδιο της».

Την ίδια ώρα άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 10.40 οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία και το Σύριζα.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Μαράσλειο. Στο μήνυμά του αμέσως μετά τόνισε:

«Οι πολίτες ψηφίζουν για να βάλουν φραγμό στην προτεινόμενη αναρχία, όλοι μαζί μπορούμε να σηκώσουμε την Αθήνα πιο ψηλά».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ψήφισε στο 27o και 30o εκλογικό τμήμα στην Κυψέλη. Εξερχόμενος δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Σήμερα οι Αθηναίοι με τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία αλλάζουν την Αθήνα και βάζουν τέλος στην εποχή της εγκατάλειψης και των έργων βιτρίνας δίνουμε τη μάχη για την Αθήνα της αλληλεγγύης μια Αθήνα για όλους τους πολίτες». Στο 137 εκλογικό τμήμα στα Ιλίσια ψήφισε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Αμέσως μετά ο ίδιος δήλωσε: «Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να αφήσουν στα χέρια μας την τύχη της Αθήνας. Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να αφήσουν στα χέρια μας την τύχη της Αθήνας μας. Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα.

Καταθέσαμε τη μόνη πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα φτάναμε ως τις κάλπες, λόγω του πολέμου που δεχτήκαμε. Κάναμε τον αγώνα μας με αξιοπρέπεια για την πόλη της ζωής μας, την Αθήνα. Τους ευχαριστούμε όλους».

Ο υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ψήφισε σε εκλογικό τμήμα της Νέας Σμύρνης. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης χαρακτήρισε τις εκλογές ως την κορυφαία στιγμή για την αυτοδιοίκηση. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι κορυφαία στιγμή για την Αυτοδιοίκηση και τη Δημοκρατία» είπε ο κ. Σγουρός σε δηλώσεις που έκανε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος και κάλεσε όλους τους πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε γύρω στις τις 11 το πρωί η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, καθώς προσήλθε στην κάλπη, σε εκλογικό κέντρο σε σχολείο του Αιγάλεω.

Η κυρία Δούρου, στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ψήφο της, σημείωσε πως «σήμερα είναι η μέρα των πολιτών και όχι των υποψηφίων». «Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ τους δικαστικούς,την εφορευτική επιτροπή και το υπουργείο Εσωτερικών που θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να διασφαλίσουν μία σωστή και σοφή διαδικασία. Έχω δώσει μια σπουδαία μάχη για την περιφέρεια» τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης για να καταλήξει πως «δεν μου επιτρέπεται να μην αισιοδοξώ».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, καθώς λίγο μετά τις 9:30 προσήλθε στην κάλπη, σε εκλογικό κέντρο στο 87ο Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ιωαννίδης, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ψήφο του, σημείωσε τη σημασία της διαδικασίας. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Δεν έχει σημασία τι θέλει να ψηφίσει, να έρθει να ψηφίσει».

Παράλληλα, τοποθετήθηκε και για το θέμα για το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, το οποίο διεξάγεται έξω από τα εκλογικά τμήματα. Όπως είπε δεν ψήφισε στο δημοψήφισμα γιατί «πρέπει να είναι βάση των νόμων» και εφόσον γίνει με τους όρους που πρέπει τότε θα «ψηφίσουμε όλοι». Διευκρίνισε πάντως πως η γνώμη του είναι ξεκάθαρη, πως οτιδήποτε είναι «πολύτιμο» όπως είναι και το νερό, «δε μπορεί να φύγει από τη δημόσια αγκαλιά».

«Εύχομαι να είναι μια μέρα αλλαγής και ανατροπής για τον Πειραιά και ελπίζω οι πολίτες να μας δώσουν την ευκαιρία να το πράξουμε» δήλωσε κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Παρών στο εκλογικό τμήμα ήταν και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης. Σημείωσε πως η διαδρομή του συνδυασμού του «Πειραιάς Νικητής» τον τελευταίο ενάμιση μήνα ήταν δυναμική και ευχήθηκε να σημειωθεί μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές.

O Γιάννης Μώραλης ψήφισε στο 1ο Γυμνάσιο- Λύκειο Καλλίπολης ενώ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ψηφίζει στο 9ο Γενικό Λύκειο Πειραιά και ο Θοδωρής Δρίτσας, στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά.

Διαβάστε επίσης