Τα μνημόνια για τις Πρέσπες και οι παγίδες (για ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.)

Στην ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας που απορρέουν από την κεντρική συμφωνία των Πρεσπών ποντάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ, για να προκαλέσουν ζήτημα στην κυβερνητική παράταξη

Στην ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας που απορρέουν από την κεντρική συμφωνία των Πρεσπών ποντάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ, για να προκαλέσουν ζήτημα στην κυβερνητική παράταξη.

Κι αυτό διότι ήδη είναι σε συνεννόηση με το ΜέΡΑ 25 και σχεδιάζουν να μην παρίστανται στην ψηφοφορία, ώστε να αναδειχθεί το πρόβλημα που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία, καθώς είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι περισσότεροι βουλευτές δεν επιθυμούν να ψηφιστούν τα μνημόνια με τους Σκοπιανούς, όπως προβλέπεται από την κεντρική συμφωνία.

Στο Μαξίμου σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να ψηφίζουν μόνοι τους σε ονομαστική ψηφοφορία, καθώς ήδη ο Αλέξης Τσίπρας κινείται βάσει σχεδίου και αποσύρει τους βουλευτές του από όλες τις ψηφοφορίες. Για να μη συμβεί αυτό το μήνυμα που έχει αποστείλει η Κουμουνδούρου στο Μαξίμου είναι να αποδεχθεί ένα αίτημά του που αφορά τις ψηφοφορίες της Βουλής.

Να αλλάξει τον κανονισμό ο πρόεδρος της Βουλής και να δεχθεί να ψηφίζει κάθε βουλευτής μέσω τηλεδιάσκεψης, αντί να «εξουσιοδοτεί» τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Και στο Μαξίμου τα υπολογίζουν όλα. Και τη μία περίπτωση και την άλλη. Δηλαδή, είτε να δεχθούν να μείνουν μόνοι τους στην ψηφοφορία, είτε να κάνουν το χατίρι του Τσίπρα με την αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας στη Βουλή.

Πάντως, στο Μαξίμου τονίζουν με νόημα για τη θέση του Κινήματος Αλλαγής, που έχει ξεκαθαρίσει πως διαφωνεί με τη συνθήκη των Πρεσπών, αλλά πλέον επειδή είναι υποχρέωση της χώρας θα υπερψηφίσει τις συμφωνίες που απορρέουν.

Οπότε το ΚΙΝΑΛ αποτελεί ένα αποκούμπι για το Μαξίμου για να ξεπεράσει τυχόν προβλήματα. Οπότε όλο το επόμενο διάστημα αναμένεται με ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα