Τα… μπερδεμένα φεγγάρια της σχέσης Δένδια με το Μαξίμου

Οι γράφοντες το παρασκήνιο των σχέσεων Μητσοτάκη-Δενδια επιμένουν στις πληροφορίες τους θεωρώντας τη διάψευση του ΥΠΕΞ ουσιαστικά μη διάψευση

Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που εδώ και λίγες ημέρες σκιαγραφούν ένα κλίμα δυσφορίας του Μεγάρου Μαξίμου με αποδέκτη τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Χαρακτηριστικότερο όλων αυτό που έγραψε ο έχων καλή «γαλάζια» πληροφόρηση «ΒΗΜΑτοδότης» στο «Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο υπάρχει συσσωρευμένη… γκρινίτσα για τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Αιτία μια σειρά χειρισμών του τελευταίου, όπως λ.χ. η απόφαση Δένδια να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αφρική, ενώ κόχλαζε το καζάνι της ρωσο-ουκρανικής κρίσης.

Στον Κερκυραίο χρεώνεται επίσης καθυστέρηση στην αποστολή απαντητικής επιστολής στον ΟΗΕ κόντρα στις ανιστόρητες θέσεις της Τουρκίας αναφορικά με την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών και την αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας επ’ αυτών.

Ο επίσης καλά πληροφορημένος συνάδελφος Βασίλης Σκουρής προσθέτει στο δικό του ρεπορτάζ στο ieidiseis.gr ότι ο Ν. Δένδιας «ενοχλεί» το Μαξίμου και για ακόμη δύο λόγους: αφενός διότι φέρεται να συμβουλεύεται γνωστό καθηγητή που εσχάτως κριτικάρει την εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη αν και ήταν φίλα προσκείμενος στην παράταξη, αφετέρου διότι εκτιμάται πως φροντίζει να φιλοτεχνεί την προσωπική πολιτική εικόνα του, ντριμπλάροντας ό,τι θεωρεί ότι μπορεί να την τσαλακώσει.

Την περασμένη Δευτέρα ήταν σαν να μην υπήρξε το θέμα καθώς από την κυβέρνηση ουδεμία διάψευση, επίσημη ή ανεπίσημη, υπήρξε, Χρειάστηκε να φτάσουμε στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη βουλή για να ακούσουμε τον Κυριάκο να επαινεί τον υπουργό του και τον ΥΠ.ΕΞ. να παρεμβαίνει δηλώνοντας ότι «σχετικά δημοσιεύματα που καθοδηγούνται και μιλούν περί διαφωνίας μου με τον πρωθυπουργό είναι παντελώς αβάσιμα. Στερούνται σοβαρότητας».

Οι γράφοντες πάντως το παρασκήνιο των σχέσεων του Μαξίμου με τον ΥΠ.ΕΞ. επιμένουν στις πληροφορίες τους θεωρώντας την διάψευση Δένδια ουσιαστικά μη διάψευση, αφού δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να υπάρξει δημόσια παραδοχή περί του αντιθέτου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα