Tα μπουκάλια του Φερέιρα, οι μπύρες του Αλέφαντου, οι κεφτέδες του Τζήμα, και οι… μακακίες του Γιωργάκη

Ο μικρός Γιωργάκης μπήκε σε «ερυθρόλευκο» site κι άρχισε τις ειρωνείες για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Πορτογάλος προπονητής θύμισε παλιές καλές μέρες όταν έκανε τακτική με… μπουκάλια, όπως ο Νικόλας με μπίρες και ο Τζήμας με τους κεφτέδες

Ο ΠΑΟΚ το ξεκίνησε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακός. Σφύριξε έναρξη ο μικρός Γιωργάκης.

Έφτιαξε κλίμα. Πάει και μπαίνει σε μια ιστοσελίδα «γαύρικη» κι αρχίζει τις συνομιλίες με τον κόσμο. Και δεν μιλήσανε, βέβαια, για συνταγές μαγειρικής. Για όσα έγραφε ο ένας, απαντούσαν οι «γαύροι», χαμός στο ίσιωμα. Είτε, δηλαδή, έγραφε ένα χουλιγκανάκι του ΠΑΟΚ, είτε ο instaGiorgis, ένα και το αυτό. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, ρε.

Μιλάμε ότι ο μικρός Γιωργάκης πάει να το τινάξει στον αέρα το ντέρμπι, δύο εβδομάδες πριν αρχίσει. Ειρωνείες και τα ρέστα. Μέχρι και για το μπάσκετ μίλησε και το χάντμπολ. Κι ας μη δίνει μία ο Σαββίδης και το μπάσκετ μαραζώνει. Φοβερό πράγματα.

Κάτι του γράφει ένας «γαύρος» του μικρού Γιωργάκη και απαντάει ότι θα είμαι στο «Καραϊσκάκης», σου λέει, που είναι το δεύτερο σπίτι μου. Από πού κι ως πού το δεύτερο σπίτι του; Επειδή κοιμήθηκε η Αγία Τριάδα και κέρδισε ο ΠΑΟΚ πέρυσι με αυτογκόλ. Αυτό εννοούσε ο instaGiorgis. Μπουρλότο.

Κι εγώ το έχω γράψει εκατό φορές. Παιδί είναι ο Γιωργάκης. Και τα παιδιά παίζουνε. Κι ο μικρός Γιωργάκης παίζει. Σάμπως μπορεί να καταλάβει ποιον συμφέρει να πάει στο λάου-λάου το ντέρμπι; Τι να ξέρει από αυτά ο μικρός Γιωργάκης. Τίποτα απολύτως. Αντί να πάει ο ΠΑΟΚ στο μουλωχτό για να κάνει τη ζημιά, αυτός φτιάχνει όλους τους «γαύρους». Παίκτες, κόσμο, τα πάντα όλα.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά λέει κιόλας ότι πρέπει να μπει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο ποδόσφαιρο, για να έχει μεγάλους αντιπάλους. Μάλιστα.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Αφού γουστάρει ο Γιωργάκης να αντιμετωπίζει μεγάλους αντιπάλους, γιατί δεν φτιάχνει το μπάσκετ για να ξεσκίζει τον Γιαννακόπουλο; Απλά πράγματα είναι αυτά. Τα χώνεις, φτιάχνεις ομαδάρα και του λες του Δημητράκη, κόπιασε να σου ξηγηθώ.

Αλλά, πού πας μακριά, ρε μάστορα. Κάθομαι και γράφω για τον μικρό Γιωργάκη κι ο Φερέιρα τον ξεπέρασε τον Αλέφαντο. Το ματς με τον ΟΦΗ παίζεται και τι κάνει ο γίγας Φερέιρα στον πάγκο; Παίρνει μπουκάλια νερό κι αρχίζει να κάνει τακτικές.

Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, ρε. Ποιος Αλέφαντος τώρα και παπαριές. Ο Άμπελ είναι όλα τα λεφτά. Την ώρα του αγώνα με τον ΟΦΗ, που καιγότανε το πελεκούδι, θα έστρωσε στην πλάγια γραμμή κι έκανε τακτική, ρε.

Και πλακώνει το Σαββιδοτεχνείο και γράφει για Old School. Παλιά σχολή του ποδοσφαίρου, αντί να του πούνε τι κάνεις εκεί, ρε μάστορα. Και ρωτάω τώρα εγώ. Διαφέρει σε τίποτα από τον γίγαντα τον Νικόλα;

Τα ίδια έκανε ο Νικόλας και στον Πανελλήνιο τα βράδια πριν από χρόνια. Μαζευόντουσαν εκεί οι δημοσιογράφοι και ο Αλέφας άρχισε τις τακτικές με τα μπουκάλια μπίρα και τα πιάτα από τις σαλάτες και τα μπιφτέκια και το παστίτσιο.

Δεν κάνω πλάκα. Γραμμένα είναι όλα αυτά. Μένουν σε κάποια στιγμή από μπίρες και λέει ένας δημοσιογράφος στο γκαρσόνι, «φέρε μας δυο παγωμένες, ρε, αδερφέ». Και συνεχίζει ο Αλέφας, «φέρε μπίρες να έχουμε παίχτες». Για συστήματα και τακτικές επάνω στο τραπέζι. Κι Αλέφας του Old School είναι.

Κι επειδή στον πάγκο απαγορεύονται οι μπίρες, να φροντίσει ο μικρός Γιωργάκης να υπάρχουνε και τίποτα σάντουϊτς. Άπαξ δηλαδή κι αποβληθεί κάποιος, να τρώει ένα ο Πορτογάλος, για να δείχνει καλύτερα στους παίκτες πώς να κινηθούν.

Να μη σ’ το πάω παραπέρα, δηλαδή, και κλέψω πατέντες. Ο γίγας προπονηταράς Τζήμας έκανε τακτική με κεφτέδες στα αποδυτήρια. Τους έβγαζε από το σακουλάκι κι άρχιζε. Τρώει ένας παίκτης έναν κεφτέ μια μέρα, μείνανε δέκα. Τι να κάνει κι ο Τζήμας, τους λέει, ας πούμε ότι αποβλήθηκε ένας από μας.

ΠΑΟΚ, όπως… Ολυμπιακός

Η καριόλα η ζωή δεν ξέρεις πώς θα σ’ τα φέρει καμιά φορά. Κι άπαξ και δεν κρατάς πισινή, τα βρίσκεις μπροστά σου. Όταν ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ ζητούσε να μην ξαναπαίξουν τρεις συγκεκριμένοι διαιτητές, το Σαββιδοτεχνείο, που στο μπάσκετ το παίζει Πανάθα, τίγκαρε από χολή και ειρωνεία. Μάλιστα.

Και τα φέρνει έτσι ο καιρός και στο χάντμπολ ο ΠΑΟΚ ζητάει να μην τον ξανασφυρίξουνε οι διαιτητές στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό,. Έχασε 26-22 ο ΠΑΟΚ. Και τα ρίξανε στη διαιτησία. Κι εγώ δεν θα σου πω δίκαια ή άδικα. Ούτε ξέρω πώς παίζεται το χάντμπολ, ούτε και θέλω να μάθω.

Για το Σαββιδοτεχνείο σου λέω, που τη μία το έπαιζε γιουβέτσι και την άλλη κοκορέτσι. Τότε με τον Ολυμπιακό, οι Σαββιδοτέχνες κορόιδευαν, τώρα που γκρινιάζει ο ΠΑΟΚ, είναι Παρασκευή βράδυ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα