Τα οχήματα που θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον Δακτύλιο

Ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου και euro 6 θα μπαίνουν στον δακτύλιο

Στις κατηγορίες οχημάτων που θα έχουν ελεύθερο «πάσο» για τον νέο Δακτύλιο κατέληξαν οι συμμετέχοντες στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη έγινε υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι στον Δακτύλιο θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα υβριδικά οχήματα, τα αυτοκίνητα φυσικού αερίου και όλα όσα έχουν κινητήρα Euro 6.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο ελέγχων από την Τροχαία για παραβάσεις που αφορούν τον Δακτύλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται ότι περίπου 250.000 αυτοκίνητα, που έμπαιναν πριν ελεύθερα, θα γυρίσουν στο σύστημα «Μονά-Ζυγά».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε οι άδειες δακτυλίου που χορηγούνται από την Αστυνομία να μειωθούν κατά 50%, καθώς σήμερα υπολογίζεται ότι αυτές ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Από τις 25 Οκτωβρίου σε ισχύ ο Δακτύλιος
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είχε προαναγγείλει την επαναφορά του Δακτυλίου από τις 25 Οκτωβρίου, αποκαλύπτοντας, αρχικά, ότι ελεύθερο «πάσο» θα έχουν μόνο τα ηλεκτρικά οχήματα. Σε επόμενες δηλώσεις του, ωστόσο, τόνισε ότι «θα συζητηθεί ποια οχήματα θα εξαιρεθούν».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα