Τα «ποντικοπαπαγαλάκια» θα λογοδοτήσουν

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Γιάννης Σγουρός μετά την απόφαση 1534/2014 του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τη νομιμότητα του συμφωνητικού μεταξύ του ΕΔΣΝΑ και της αναδόχου Κοινοπραξίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων. «… Η αναθέτουσα Αρχή (ΕΔΣΝΑ) για την επίμαχη σύμβαση έλαβε υπ’ όψιν τις οικονομικές συνθήκες, τις αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, καθώς και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Και όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής «με αυτό τον τρόπο δίνεται απάντηση σε δημοσιεύματα και ισχυρισμούς υποψηφίων περί σκανδάλου απευθείας ανάθεσης 60 εκατομμυρίων ευρώ από τον Σγουρό για τη διαχείριση των σκουπιδιών».

Ο ίδιος ο Γιάννης Σγουρός μιλώντας στην iapopsi.gr τόνισε ότι «ήταν η δικαίωση μου σε ένα σοβαρό θέμα ηθικής. Όλο το προηγούμενο διάστημα βίωσα μια αήθη και συντονισμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος και της αξιοπρέπειάς μου. Κομματικά, επιχειρηματικά και συντεχνιακά συμφέροντα προσπάθησαν μέσω «εργολαβιών» του Τύπου να εμφανίσουν το άσπρο μαύρο. Χωρίς να έχω υπογράψει μέχρι σήμερα καμία σύμβαση, κάποιοι ανακάλυψαν το «μέγα σκάνδαλο». Κομματικοί υποψήφιοι έσπευσαν να συνδράμουν και να εκμεταλλευθούν αλιεύοντας στα βρώμικα νερά. Τώρα που η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου μας δικαιώνει απόλυτα, οι ίδιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι το νέο πολιτικό ήθος που κομίζουν όλοι αυτοί οι νεόκοποι στην Αυτοδιοίκηση. Έχω αποδείξει πολλές φορές σε όλη τη διαδρομή μου ότι στην πολιτική σκακιέρα παίζω με καθαρούς όρους. Για το λόγο αυτό δηλώνω ότι μέχρι τις εκλογές, παρά την απόλυτη δικαίωση μου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν θα υπογράψω καμία σύμβαση για το έργο αυτό».

Ο Γιάννης Σγουρός όπως μας τόνισε φέρεται αποφασισμένος να μην αφήσει την υπόθεση: «Τα «ποντικοπαπαγαλάκια» δεν θα αποφύγουν να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, να λογοδοτήσουν και να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Τέλος, επαναλαμβάνω και δημόσια την πρόσκληση μου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή ελέγχου όλων των πράξεων του παρελθόντος, ακόμη και όταν στη διοίκηση του Συνδέσμου συμμετείχαν στελέχη των κομμάτων, που στηρίζουν σήμερα τους υποψηφίους που σκανδαλολογούν και εκτοξεύουν λάσπη», κατέληξε ο Γ. Σγουρός.

Μ.Κ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα