Τα πρώτα φορτία για τους πληγέντες στο Μάτι φτάνουν από την Κεντρική Μακεδονία

Στην Ανατολική Αττική αποστέλλονται σήμερα τα πρώτα φορτία με είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τον συντονιστή του τομέα κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας, Χάρη Αηδονόπουλο, συγκεντρώθηκαν και αποστέλλονται 2,4 τόνοι διαφόρων ειδών που προορίζονται για παιδιά (μέσω του Χαμόγελου του Παιδιού), 3,2 τόνοι τρόφιμα, καθαριστικά και είδη γενικής και ατομικής υγιεινής για τον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μάτι και σχεδόν ένας τόνος ζωοτροφές με αποδέκτη την Φιλοζωϊκή Εταιρεία Ραφήνας Πικερμίου.

Ακολουθεί, στη συνέχεια, η αποστολή επιδεσμικού και γενικού υγειονομικού υλικού στον Ερυθρό Σταυρό για τις ανάγκες του κοινωνικού του έργου στους πυροπαθείς ενώ το φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα σταλεί σε τοπικές μονάδες υγείας και κοινωνικά ιατρεία.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη γνωστοποίησε σήμερα ότι παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή στο Δημαρχείο Πανοράματος η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες.

Διαβάστε επίσης