Τα σενάρια πρόκρισης της ΑΕΚ με την ελπίδα να πεθαίνει τελευταία

Μηδαμινές είναι πλέον οι ελπίδες πρόκρισης για την ΑΕΚ μετά τη σημερινή εντός έδρας συντριβή της από τη Ζόρια (0-3) και την ταυτόχρονη ισοπαλία στο Μπράγκα – Λέστερ 3-3. Η Ένωση καλείται ουσιαστικά να νικήσει και στα δύο επόμενα παιχνίδια της την πορτογαλική ομάδα και τη Λέστερ στην Αγγλία και η Μπράγκα  να μην επικρατήσει της Ζόρια, ώστε να προκριθεί στον επόμενο γύρο του Europa League.

Βέβαια υπάρχει και το σενάριο να ισοβαθμήσει η ΑΕΚ στους 7 βαθμούς με την ομάδα της Πορτογαλίας (νίκη επί της Μπράγκα, ισοπαλία στην Αγγλία, ήττα της Μπράγκα από τη Ζόρια και ήττα της Ζόρια από τη Λέστερ), όπου τότε η Ενωση θα πρέπει να «καλύψει» την επόμενη εβδομάδα το 3-0 που έχασε στην Πορτογαλία και να «πάρει» την ισοβαθμία με την Μπράγκα (ή μέσω μεγαλύτερης νίκη ή αν κερδίσει 3-0 με καλύτερη διαφορά τερμάτων στον όμιλο).

Όπως και το ενδεχόμενο της τριπλής ισοβαθμίας πάλι στους 7 με ΑΕΚ, Μπράγκα, Ζόρια (νίκη της ΑΕΚ επί της Μπράγκα, νίκη της Ζόρια επί της Μπράγκα και ισοπαλίες στα ματς Ζόρια-Λέστερ, Λέστερ-ΑΕΚ), όπου εκεί όλα θα ξεκαθαρίσουν από την έκταση των ενδεχόμενων νικών που θα κάνουν Ενωση και Ουκρανοί επί των Πορτογάλων.

Παράλληλα υπάρχει και το μαθηματικό σενάριο να πάνε στους 9 ΑΕΚ, Ζόρια (αμφότερες να κερδίσουν τα 2 εναπομείναντα παιχνίδια τους), όπου οι «κιτρινόμαυροι» θα τερματίσουν 2οι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα