Τα τερτίπια του Ρουπακιώτη

Ουκ ολίγες φορές ο Αντώνης Ρουπακιώτης έχει δημιουργήσει πλείστα προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή. Και δεν είναι μόνο με δημόσιες δηλώσεις του, όπως για παράδειγμα, τότε που αρνείτο να υπογράψει το μνημόνιο τον προηγούμενο Νοέμβριο, όταν η χώρα κρεμόταν στην κυριολεξία σε μία κλωστή. Είναι και η πρόσφατη αντίδραση του με την διάταξη Μανιτάκη στο Πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση έτρεξε να την αποσύρει, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την ψηφοφορία την Κυριακή των Βαΐων.

Τώρα παραλίγο να δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση με αφορμή το νομοσχέδιο για την αντιρατσιστική βία. Ένα νομοσχέδιο, που έτρεξε να καταθέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης για διαβούλευση, παρά το γεγονός, ότι υπήρχαν ατέλειες, οι οποίες επισημάνθηκαν από το Μαξίμου και γ’ αυτό ζήτησαν από τον υπουργό να αναβάλει την κατάθεση, ώστε να διορθωθούν πιθανές ατέλειες.

Ο Ρουπακιώτης, ο οποίος πολλές φορές εκπλήσσει ακόμη και τους συνεργάτες του επέμεινε στις απόψεις του και έστειλε σύμφωνα με τον προγραμματισμό του το σχέδιο νόμου στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης και στον υπουργό Επικρατείας. Η πρωτοβουλία ζητηθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενσωματώσει στο σχέδιο νόμου ορισμένες παρατηρήσεις αποδίδεται στο Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, οι οποίοι ζήτησαν από τον κ. Ρουπακιώτη να υπάρξουν βελτιώσεις στο κείμενο. Νωρίτερα υπήρξαν έντονες πιέσεις προς το Μαξίμου αναφορικά με το θέμα των αναγνωρισμένων από το ελληνικό Κοινοβούλιο γενοκτονιών, ενώ για απόπειρα ποινικοποίησης του κομμουνισμού μέσω του νομοσχεδίου είχε κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Αυτογκόλ

Φυσικά το όλο μπέρδεμα και η πρεμούρα του Ρουπακιώτη συνιστά ένα ακόμη αυτογκόλ για την κυβέρνηση, καθώς δόθηκε η… τελική πάσα στον ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσει ένα θέμα, το οποίο δεν ήταν για πολιτική εκμετάλλευση. Αντίθετα όλα θα είχαν λυθεί εάν ο υπουργός Δικαιοσύνης έδειχνε μεγαλύτερη διάθεση συνεργασίας. Κάτι που συζητείται εντόνως και στην Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς κάθε τρεις και λίγο ο Φώτης Κουβέλης πρέπει να επεμβαίνει για να τον επαναφέρει στην τάξη.

Χαρακτηριστικό του μπερδέματος είναι και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «τελικά οι κυβερνώντες άκουσαν με ευαισθησία την κραυγή αγωνίας της Χρυσής Αυγής και απέσυραν το νομοσχέδιο για την πάταξη της ρατσιστικής βίας. Τα κροκοδείλια δάκρυα από τους θιασώτες της δημιουργίας συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) περισσεύουν αφού υποστηρίζουν τη ΝΔ που συναγελάζεται ανοιχτά με τη Χρυσή Αυγή και επιβάλλει στην κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου».

Φυσικά οι βεβιασμένες κινήσεις Ρουπακιώτη δημιούργησαν μπλέξιμο και μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, κάτι που φάνηκε και από την δήλωση στην οποία προέβη η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε να ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο. Μάλιστα με διαρροές η Ιπποκράτους υποδαύλισε την κατάσταση υποστηρίζοντας, ότι κάποια στελέχη της ΝΔ πιέζουν τον Αντ. Σαμαρά να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και για τον λόγο αυτόν η Γεννηματά ανέφερε ότι «καμία συντηρητική μειοψηφία δεν πρέπει να ανακόψει την πορεία, που θα φέρει την Ελλάδα στην πρωτοπορία των χωρών της Ευρώπης».

Ο Δένδιας

Πριν ξεκινήσει το αλαλούμ με τον Ρουπακιώτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για την αντιρατσιστική βία είπε πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να εκπέμψει η χώρα αυτό το μήνυμα. Ο Ν. Δένδιας σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ρατσιστική, αν και υπάρχουν μεμονωμένα φαινόμενα ρατσιστικής βίας. «Αυτό θα κάνει τεράστια ζημιά στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Το τελευταίο που μας χρειάζεται είναι να λέγεται ότι η ελληνική κοινωνία είναι ρατσιστική» τόνισε και συνέδεσε το ζήτημα με τον τουρισμό.

Τελειωμένος

Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο Μαξίμου, ο Ρουπακιώτης θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι στον ανασχηματισμό που θα γίνει μετά το συνέδριο της Ν.Δ. θα αντικατασταθεί, καθώς σε αυτό συμφωνεί και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτης Κουβέλης, ο οποίος όπως λένε οι ίδιες πηγές πολλάκις έχει βάλει τις φωνές στον υπουργό Δικαιοσύνης και πλέον έχει κουραστεί να κάνει τον πυροσβέστη και σβήνει τις φωτιές που ανάβει ο Αντώνης Ρουπακιώτης, τις περισσότερες φορές δίχως σοβαρή αιτία.

Μ.Κ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα