Τα βρήκαν Τάκης και Κυριάκος

Μπορεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ενασχόληση του με τα κοινά να κάθισε σε υπουργικό θώκο, αλλά γνωρίζει με τέτοια εμπειρία σε σχολεία της πολιτικής (όπως ήταν η θέση του γραμματέα της ΚΝΕ και το ότι υπήρξε δεξί χέρι του Κώστα Λαλιώτη) γνωρίζει πώς να λύνει «αναίμακτα» τις διαφορές του.

Αναμφίβολα αποτέλεσε την έκπληξη του τελευταίου ανασχηματισμού, καθώς ναι μεν αρκετοί έλεγαν πως θα αλλάξει υπουργείο, αλλά κανένας ότι θα μείνει εκτός κυβέρνησης. Η αποπομπή προκάλεσε εκνευρισμό στον ίδιο τον κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος στην πρώτη δήλωση απέφυγε να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό για την υπουργοποίηση του. Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής διόρθωσε κάπως τα πράγματα.

Όμως όπως λένε και οι παλιοί, οι παρεξηγήσεις λύνονται στο τετ-α-τετ. Έτσι ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος έκανε ένα αποφασιστικό βήμα, μιλώντας ως απλός βουλευτής στη συζήτηση στην ολομέλεια για το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ που είχε εισαγάγει ο ίδιος ως υπουργός. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνεις το παρελθόν. Αυτή η ενέργεια του Θεοδωρικάκου εκτιμήθηκε δεόντως από τον πρωθυπουργό και αποτέλεσε το… διαβατήριο για το Μαξίμου.

Τετ-α-τετ συζήτηση

Έτσι το Σάββατο το μεσημέρι ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αφού έκανε το απαραίτητο rapid test πέρασε την πόρτα του Μαξίμου και κατευθύνθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού. Αν κρίνουμε το χαμόγελο που είχε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών μετά την συνάντηση, μάλλον λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις. Η συζήτηση διήρκεσε αρκετή ώρα και όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Θεοδωρικάκος όχι μόνο θα είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών στις επόμενες εθνικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στην κυβέρνηση στον επόμενο ανασχηματισμό. Εξάλλου πάντα βρίσκουν χώρους στο Μαξίμου για ένα νέο γραφείο, διότι ασπάζονται την παροιμία «όλοι οι καλοί χωράνε».

Ας μην λησμονούμε ότι ο κ. Θεοδωρικάκος αποτέλεσε τον πιο στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, όπου η συνεργασία του είχε ξεκινήσει από το 2015, όταν σχεδίασαν την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Τότε που ο κ. Μητσοτάκης αν και αουτσάιντερ κέρδισε τις εκλογές.

Το τελευταίο τετράμηνο οι σχέσεις του πάγωσαν για δύο λόγους. Αφενός μεν ο κ. Θεοδωρικάκος τον κατηγορούν από το Μαξίμου ότι αυτονομήθηκε σε πολλά ζητήματα, όπως και ότι δεν ανέλαβε την ευθύνη για το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία. Αφετέρου στο παγωμένο κλίμα βοήθησε και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών έχουν διακόψει τις… διπλωματικές τους σχέσεις εδώ και πολύ καιρό.   

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα