Ταφόπλακα στη European Super League από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ταφόπλακα στο εγχείρημα της European Super League έβαλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στη σημερινή ψηφοφορία σχετικά με την επαναφορά του πρότζεκτ που θέλει να δημιουργήσει η ESL στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και γενικότερα στο αθλητικό μοντέλο όλης της ηπείρου, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό με ποσοστά ύψους 87%.

Το αποτέλεσμα στην ψηφοφορία ήταν συντριπτικά κατά της εισόδου του μοντέλου της ESL στον αθλητικό χώρο της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, οι 597 ψήφοι ήταν αρνητικοί, 36 υπέρ και 55 απείχαν.

Στην περίπτωση που οι ομάδες που είναι ακόμη υπέρ της κίνησης αυτής λάμβαναν ένα «ναι» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είχαν έναν «άσο» στο μανίκι τους στις οποιαδήποτε κινήσεις θα έκαναν στο μέλλον, ένας «άσος» που ενδεχομένως θα έβαζε και πάλι το ζήτημα στην επικαιρότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνει θέση κατά του εγχειρήματος αυτού. Την πρώτη φορά είχε συμβεί στα τέλη Οκτωβρίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση να τονίζει ότι θα συμμετέχει σε ένα πρότζεκτ που ενθαρρύνει ένα δίκαιο μοντέλο πιστό με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα