Τάκης Θεοδωρικάκος: Αυτοψία στην Ερμού ενόψει Black Friday

«Οι έλεγχοι από την πλευρά των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, εντείνονται και πραγματοποιούνται με ψηφιακά εργαλεία, τα οποία δεν αφήνουν περιθώρια σε κανέναν να προχωρά σε παραπλανητικές εκπτώσεις», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αυτοψία σε καταστήματα στον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της οδού Ερμού στο κέντρο της Αθήνας έκανε σήμερα, ενόψει της Black Friday, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μαζί με τον Τάκη Θεοδωρικάκο κατά την αυτοψία του στο κέντρο της πρωτεύουσας ήταν ο ο Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

«Έχουμε βγει μια σχετικά πρωινή βόλτα για να δούμε την κίνηση στα μαγαζιά. Μας ενδιαφέρει ενόψει των γιορτών να ζεσταθεί η ατμόσφαιρα. Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε τον εμπορικό κόσμο της χώρας, αλλά πάνω από όλα καθήκον μας είναι να προστατεύουμε τους καταναλωτές. Διευκολύναμε τους εμπόρους να προχωρήσουν για αυτή τη φορά να προχωρήσουν στο θεσμό του Black Friday. Την μεθεπόμενη Κυριακή θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά όλη την ημέρα», τόνισε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης σε δηλώσεις του στις κάμερες.

«Ας μην σκεφτεί κανείς να δημιουργήσει πρόβλημα»

«Θέλω όμως να στείλω ένα μήνυμα. Οι έλεγχοι από την πλευρά των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης εντείνονται και πραγματοποιούνται με ψηφιακά εργαλεία τα οποία δεν αφήνουν περιθώρια σε κανέναν να προχωρά σε παραπλανητικές εκπτώσεις. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι έλεγχοι γίνονται σε πάνω από 100 μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και σε πάνω από 10.000 κωδικούς. Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν πρόστιμα για παραπλανητικές εκπτώσεις τα οποία προσέγγισαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Ας μην σκεφτεί κανένας το επόμενο διάστημα να δημιουργήσει προβλήματα στους πολίτες γιατί θα τον βρουν οι υπηρεσίες», συνέχισε ο κ. Θεοδωρικάκος για κάλεσε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί και να καταγγέλλουν φαινόμενα με παραπλανητικές εκπτώσεις.

«Ετοιμάζουμε μια σημαντική αλλαγή το επόμενο διάστημα με ένα νέο κώδικα δεοντολογίας ο οποίος θα προστατεύει τους πολίτες από παραπλανητικές εκπτώσεις και ανατιμήσεις», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα