ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: Δεν τα «βρίσκουν» στην ΕΕ για την λειτουργία του

Πιθανό «φρενάρισμα» για το Ταμείο καθώς οι διαφωνίες των ευρωπαίων καθιστούν τώρα σχεδόν αναπόφευκτο ότι δεν θα τεθεί σε εφαρμογή έως τις αρχές του 2021

Αναπόφευκτο φαίνεται να είναι ένα πιθανό «φρενάρισμα» για το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς οι ηγέτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν τα «βρίσκουν» ως προς την διαχείριση του Ταμείου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι διαφωνίες σχετικά με τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης καθιστούν τώρα σχεδόν αναπόφευκτο ότι δεν θα τεθεί σε εφαρμογή έως την ημερομηνία-«στόχο», τις αρχές του 2021.

«Οι καθυστερήσεις με συνέπειες για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης είναι πιθανότατα αναπόφευκτες», δήλωσε ο Μάικλ Κλάους σε μήνυμα WhatsApp που εστάλη από τον εκπρόσωπό του, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ (2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια) και τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό.

Το αντάρτικο…

Ως προς το αντάρτικο για τις προϋποθέσεις του κράτους δικαίου της ΕΕ, χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία αντιτίθενται με τη Βουδαπέστη να έχει την προοπτική να αρνηθεί την επικύρωση της συμφωνίας στο εθνικό της κοινοβούλιο. Μια ομάδα πλουσιότερων κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας και της Φινλανδίας, αντιτίθενται επίσης στη συμβιβαστική πρόταση που υπέβαλε η Γερμανία, λέγοντας ότι είναι πολύ επιεικής.

«Με την έντονη συζήτηση σχετικά με τον μηχανισμό του κράτους δικαίου εντός της ΕΕ και επίσης στο Συμβούλιο των κρατών μελών, προχωρούμε προς μπλοκάρισμα στις συνολικές διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο Κλάους. «Το χρονοδιάγραμμα πάει όλο και περισσότερο προς τα πίσω», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα