Ταξιδιωτικό και μεταφορικό χάος από το υγειονομικό brexit

Σε καραντίνα και δίχως επαφή με τον έξω κόσμο η Μεγάλη Βρετανία

Η πρόσφατη ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι εντοπίστηκε στο «Νησί» ένα καινούργιο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που ενδεχομένως αυξάνει τη μεταδοτικότητά του έχει προκαλέσει ταξιδιωτικό και μεταφορικό χάος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήδη η λίστα των χωρών που διακόπτουν τις συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο μακραίνει ενώ το πρόβλημα μεταφορικό πρόβλημα γιγαντώνεται στα βρετανικά συνοριακά «περάσματα».

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ  του BBC η κυβέρνηση Τζόνσον και οι εμπορικοί όμιλοι έχουν προειδοποιήσει για «σοβαρή αναστάτωση», καθώς η σημαντικότερη εμπορική αρτηρία που συνδέει τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη έχει αποκλειστεί έπειτα από την απόφαση της Γαλλίας να κλείσει για 48 ώρες τα σύνορά της για τη μετακίνηση ανθρώπων και οχημάτων.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει καθυστερήσεις στις μεταφορές στο Κεντ στη νότια Αγγλία. Φορτηγά βρίσκονται ακινητοποιημένα στον αυτοκινητόδρομο M20, ο οποίος έχει κλείσει στην κανονική κυκλοφορία. Κοντινό αεροδρόμιο θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την τοποθέτηση φορτίων.

Σύμφωνα, πάντα, με το BBC περίπου 10.000 φορτηγά ημερησίως ταξιδεύουν μεταξύ Ντόβερ και Καλαί κατά τις περιόδους αιχμής όπως τα Χριστούγεννα, αποτυπώνοντας σε μία τάξη μεγέθους την ταλαιπωρία των οδηγών και τις τεράστιες ουρές που έχει προκαλέσει το ξαφνικό κλείσιμο των συνόρων.

Ο Ρίτσαρντ Μπέρνετ, επικεφαλής της Οδικής Μεταφοράς Οχημάτων, δήλωσε στο πρόγραμμα BBC Today ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να αποτρέψει τους μεταφορείς της ΕΕ να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο φοβούμενοι μήπως δεν καταφέρουν να φύγουν γρήγορα από τη χώρα.

«Οι έμποροι λιανικής πώλησης έχουν κάνει καλή δουλειά για την αποθήκευση προϊόντων για τα Χριστούγεννα, επομένως θα υπάρχει άφθονο απόθεμα», ανέφερε καθησυχάζοντας τους πολίτες, ενώ πρόσθεσε πως μεγάλη πρόκληση αποτελούν τα φρέσκα τρόφιμα.

Χάος και στο Χίθροου: Απίστευτες εικόνες μετά το «μπλόκο» στις πτήσεις
Την ίδια ώρα εικόνες χάους καταγράφηκαν έως αργά το βράδυ της Κυριακής στο Χίθροου του Λονδίνου οι οποίες έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η απόφαση πολλών χωρών να απαγόρευσαν τις πτήσεις από τη Βρετανία εγκλώβισε εκατοντάδες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο. Επιβάτες παρέμεναν καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο αναμένοντας οδηγίες από τις αεροπορικές εταιρίες για το εάν θα καταφέρουν να πετάξουν προς τους προορισμούς τους. 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα