
Τελειώνει ο Αλμέιδα
Έκπληξη οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη
Η ΑΕΚ περνάει σε φάση ριζικών αλλαγών μετά την απογοητευτική πορεία στα playoffs, με τον Ματίας Αλμέιδα να οδεύει προς αποχώρηση από τον πάγκο της ομάδας. \
Η συνάντηση που θα έχει σήμερα με τη διοίκηση (Ηλιόπουλο και πιθανώς Ριμπάλτα) αναμένεται να οδηγήσει στο φιλικό «διαζύγιο», παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο ως το 2028. Η ΠΑΕ αναγνωρίζει την προσφορά του, ιδιαίτερα με το νταμπλ της πρώτης του χρονιάς, και ο ίδιος πιθανότατα θα αποχαιρετήσει επίσημα μέσω συνέντευξης Τύπου.
Παράλληλα, ο Χαβιέρ Ριμπάλτα έχει ήδη προχωρήσει σε προεργασία για τον νέο προπονητή, με την ισπανική αγορά να είναι στο προσκήνιο. Οι μεταγραφικές ανάγκες είναι άμεσες, καθώς η ομάδα ξεκινά προετοιμασία τον Ιούνιο και αγωνίζεται στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στις 24 Ιουλίου.
Προτεραιότητα δίνεται σε θέσεις όπως αριστερό μπακ, στόπερ και σέντερ φορ, ενώ αναμένονται συνολικά 7-8 προσθήκες.
Στο υπάρχον ρόστερ, αποχωρούν οι Χατζισαφί και Στάνκοβιτς, ενώ ο Βίντα ενδέχεται να μείνει. Ανοιχτό είναι το μέλλον παικτών όπως οι Μουκουντί, Πινέδα, Ελίασον και Ρότα, με το ενδεχόμενο αποχωρήσεων ακόμη και για παίκτες με συμβόλαια να είναι υπαρκτό.