Τελεσίγραφο Football League σε κυβέρνηση για εφαρμογή των συμφωνηθέντων

Να υπογραφούν ως την Τετάρτη 3/7 οι συμβάσεις με ΕΡΤ αλλιώς δεν θα γίνει πρωτάθλημα Super League 2

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για τήρηση των συμφωνηθέντων έθεσε σήμερα (1/7) η Football League. Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευσή της αποφασίστηκε να ενημερώσουν τους αρμόδιους ότι περιμένουν ως την Τετάρτη 3/7 να υπογραφούν οι συμβάσεις παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την ΕΡΤ.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως δημόσια (Σάββατο 29/6, «ΣΠΟΡ FM») έχει πει και ο πρόεδρος της λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος: «Αν δεν γίνει αυτό δεν θα έχουμε ποδόσφαιρο. Όλα είναι στον αέρα. Δεν γίνεται να ξεκινήσει έτσι ένα πρωτάθλημα».

Από την πλευρά των κυβερνώντων έχει διαμηνυθεί πως υπάρχει βούληση και θα βρεθεί λύση στο θέμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «iapopsi.gr», και ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος, φέρεται -κατόπιν άνωθεν εντολής;- να έκανε στροφή 180 μοιρών. Και ενώ στην πρόσφατη συνάντηση με αντιπροσωπεία της λίγκας δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα, τώρα στέλνει μηνύματα ότι θα βρεθούν και θα υπογραφούν οι συμβάσεις.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ που συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση -έχοντας στο μυαλό τους και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται- πλέον, δεν αρκούνται στα λόγια. Ζητούν πράξεις και μάλιστα άμεσα.

Η σχετική ανακοίνωσή τους, αναφέρει: «Το Δ.Σ. της Ένωσης κατά την έκτακτη γενική του συνέλευση και αφού έλαβε τη διαβεβαίωση της Πολιτείας για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων σχετικά με την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ της Super League 2 στην ΕΡΤ Α.Ε, προχώρησε σε τροποποίηση – εναρμόνιση του καταστατικού της σύμφωνα με το Νόμο.

Καλούμε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε. Ιωάννη Δρόσο, όπως πράξουν τα δέοντα ούτως ώστε μέχρι την Τετάρτη 3/7 να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, σύμφωνα με τα όσα διαλαμβάνονται στο από 10/8/2018 προσύμφωνο που υπέγραψε και δεσμεύτηκε η ΕΡΤ Α.Ε.».

Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση, ακόμα, αποφασίστηκε -με τις ΠΑΕ Γιάννινα και Πλατανιάς να ψηφίζουν θετικά μεν αλλά με επιφύλαξη- η σύσταση της Super League 2. Έτσι, από την πλευρά τους στη λίγκα τήρησαν «κατά γράμμα» όσα συμφωνήθηκαν για να υλοποιηθεί η αναδιάρθρωση. Και περιμένουν από την κυβέρνηση και την ΕΡΤ να πράξουν το ίδιο. Σε διαφορετική περίπτωση, ίσως και την Πέμπτη, θα «ακούσουμε χαμπέρια».

Επίσης, κατά την «Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ Εθνικής κατηγορίας, εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της περιόδου 2018-2019».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα