Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Αρχηγών ΕΛ.ΑΣ

Το πρωί της Πέμπτης (9/8) ολοκληρώθηκε η σύντομη και άνευ πρωτοκόλλου τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας Αριστείδη Ανδρικόπουλου, από τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.

«Θέλω να γνωρίζετε ότι προσπαθήσαμε. Ότι εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας. Αλλά θέλω επίσης να γνωρίζετε ότι θα θέλαμε να είχαμε τη δυνατότητα να πράξουμε και πάνω από τις δυνάμεις μας, ώστε στους πάρα πολλούς διασωθέντες να είχαν προστεθεί και όλοι εκείνοι που τελικά έχασαν τη ζωή τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουβάλας αναφερόμενος στην κριτική που είχε δεχτεί η αστυνομία για τις κινήσεις της στην μεγάλη πυρκαγιά.

Ο κ. Τσουβάλας ευχαρίστησε την πολιτεία για την τιμή που του έκανε αναθέτοντας του τα καθήκοντα τού αρχηγού και επεσήμανε ότι στη διάρκεια των δυόμιση ετών στόχος του ήταν «να δημιουργήσει ένα άλλο πρόσωπο της ΕΛΑΣ και μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι, δεν φτάνει μόνο να κάνουμε πράγματα σε ώρες κρίσης αλλά επιβάλλεται να προβλέπουμε καταστάσεις και να προλαμβάνουμε γεγονότα.

Εν συνεχεία, βαθιά συγκινημένος ο τέως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ απευθύνθηκε σε πρώτο πρόσωπο στον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ λέγοντάς του: «Φίλε Αριστείδη, θέλω να μου τους αγαπάς, να μου τους σέβεσαι και να μου τους προσέχεις όλους, έναν προς έναν, μία προς μία».

Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αριστείδης Ανδρικόπουλος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επιλογή του στο ανώτατο αξίωμα της ελληνικής αστυνομίας, λέγοντας: «Εύχομαι να μην ξαναζήσουμε παρόμοια τραγωδία, θα καταβάλω τα μέγιστα. Οι πολίτες μας χρειάζονται και πρέπει να είμαστε κοντά τους».

Τέλος, στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι ΓΓ Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής και πολλοί αξιωματικοί.

 

Διαβάστε επίσης