Τελευταία ευκαιρία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Eως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 η τρίμηνη παράταση

Τρίμηνη παράταση για την τακτοποίηση όλων των αυθαίρετων κατασκευών, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 δίνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως υπογραμμίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η 30ή Σεπτεμβρίου είναι και η τελευταία προθεσμία (σ.σ. η προηγούμενη είχε εκπνεύσει στις 30 Ιουνίου) για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων της κατηγορίας 5 (κτίρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες). Οι πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες αφορούν σε υπέρβαση τουλάχιστον κατά 40% στην κάλυψη και στη δόμηση ή καθ’  ύψος πάνω από 20%.

Για όσα αυθαίρετα ανήκουν στις κατηγορίες 1 έως 4 ισχύει κανονικά η διαδικασία της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας και οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να τα τακτοποιούν και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, με dead line την 31η Μαρτίου 2026, καταβάλλοντας προσαυξημένα ποσά τακτοποίησης κατά 20% για το πρώτο έτος καθυστέρησης και επιπλέον 5% για κάθε έναν χρόνο καθυστέρησης.

Επιπλέον, με την ίδια τροπολογία, λόγω δυσχερειών στην άσκηση της οικοδομικής δραστηριότητας από την πανδημία, παρατείνεται και η ισχύς των οικοδομικών αδειών, των αδειών δόμησης και των αναθεωρήσεών τους μέχρι το τέλος του 2022.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα