Τελικά… υποψήφιος

Το απόγευμα της Παρασκευής η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ. απέρριψε την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία του κόμματος λόγω… καθυστέρησης 8 λεπτών.

Τελικά το Σάββατο το πρωί και αφού είχε ξεσπάσει σάλος, η ΚΕΦΕ πήρε πίσω την απόφαση της, έκανε αποδεκτή την ένσταση του κ. Γεωργιάδη και τελικά θα είναι ο τέταρτος υποψήφιος. Ο «γαλάζιος» βουλευτής δήλωσε ότι έγινε δεκτή η ένστασή του παρότι ήταν εκπρόθεσμη η κατάθεση της υποψηφιότητας, ευχαρίστησε τους τρεις συνυποψηφίους του που υποστήριξαν ότι θα έπρεπε εξ αρχής να γίνει δεκτή η αίτησή του, καθώς και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τη σχετική παρέμβασή του. Για τη χθεσινή απόφαση της ΚΕΦΕ είπε ότι τυπικά ήταν ορθή και τεχνικά σωστή.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, «κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), αφού εξέτασε την από 2.10. 2015 έγγραφη ένσταση του μέλους του κόμματος κ. Άδωνι Γεωργιάδη κατά της χθεσινής της απόφασης, με την οποία είχε απορρίψει ομόφωνα το φάκελο της υποψηφιότητάς του, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του καταστατικού και της από 24.9.2015 υπ’ αρ. 2 απόφασή της, λόγω εκπρόθεσμης κατάθεσης και αφού άκουσε τις προφορικές εξηγήσεις του ενιστάμενου, τον οποίο είχε προηγουμένως καλέσει να εμφανιστεί ενώπιoν της , ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό, αποφάσισε τα ακόλουθα:

1) Έκανε τύποις δεκτή την ένσταση.

2) Εξέτασε την ένσταση κατ’ ουσία και αποφάσισε να την κάνει αποδεκτή, κατά πλειοψηφία για τους λόγους ανωτέρας βίας που αναφέρονται σ’ αυτήν σε συνδυασμό με τις προφορικές εξηγήσεις που έδωσε ενώπιόν της ο ενιστάμενος ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν ενημέρωσε την ΚΕΦΕ, ως όφειλε, για την πιθανή καθυστέρηση της προσέλευσής του. Πέραν της ένστασης και των προφορικών εξηγήσεων του ενιστάμενου, η ΚΕΦΕ έλαβε υπόψη της και συνεκτίμησε τις απόψεις που εξέφρασαν δημόσια και οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

3) Προχώρησε σε αποσφράγιση του φακέλου της υποψηφιότητας του ενιστάμενου, χωρίς την παρουσία του και διαπίστωσε την ύπαρξη των υπογραφών 50 μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Κατά τα λοιπά, θα ακολουθήσει και στην περίπτωση του κ. Γεωργιάδη η ίδια διαδικασία εξέλιξης των υπογραφών που συνοδεύουν την υποψηφιότητά του, η οποία ακολουθείται και για τους άλλους τρεις υποψηφίους που ανακοινώθηκαν χθες, μετά το πέρας της οποίας η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα προβεί στη  λήψη των αναγκαίων αποφάσεων και την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων».

Πρέπει να σημειώσουμε, πάντως, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ύψωσε ασπίδα μπροστά από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος ως πρόεδρος της ΚΕΦΕ άκουσε τα… μύρια όσα για την απόφαση της Παρασκευής. «Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δέχεται άδικη κριτική και δεν υιοθετώ τα όσα λέγονται εναντίον του, σχολίασε μέσω Twitter ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης