Τελικός Κυπέλλου: Καλός ο ΠΑΟΚ, πέναλτι-μαρς ο Κάνιας, ματιασμένος ο VARίστας

Καλό το VAR, πρόβλημα οι VARίστες, και φόβοι για «επισκέψεις» σε στυλ Τζήλου και Αναστόπουλου του χρόνου

Να το πάρουμε από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ δίκαια κέρδισε και το Κύπελλο, εκτός από το πρωτάθλημα. Τέλος. Δεν μπαίνει σε κουβέντα. Και μην ακούω παπαριές τώρα ότι είχε και τη διαιτησία με το μέρος του, ακόμα και στον τελικό με το πέναλτι του Κάνιας που δεν δόθηκε. Πέναλτι καθαρά, καραμπινάτο ήταν του Κάνιας. Δεν το έδωσε ο Γερμανός. Και τι έγινε, δηλαδή, που δεν το έδωσε;

Θα κάτσει, δηλαδή, να σκοτιστεί τώρα ο Τσβάιερ, που ήρθε να κάνει μια αρπαχτή, με τα λεφτά να μπαίνουν κατ’ ευθείαν στην Ντόιτσεμπανκ, που δεν έδωσε το πέναλτι; Δεν ήρθε στην Ελλάδα για να φτιάξει το όνομά του ο Γερμανός. Για να πάρει τα ευρώ ήρθε. Σαν να πήγαινε Έλληνας διαιτητής στη Λωρίδα της Γάζας να σφυρίξει. Αν καθόταν ν’ ασχοληθεί αν ήταν πέναλτι ή όχι; Του ’ριξε μια ματιά για τους τύπους, για να τον δείξει η τηλεόραση, ότι και καλά το VAR σώζει ζωές και δεν το έδωσε. Έφυγε και, σκοτωθείτε μεταξύ σας, σου λέει.

Κι όπως ο Γερμανός χρησιμοποίησε το VAR και δεν έδωσε το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, έτσι θα κάνουνε αύριο και οι Έλληνες VARίστες. Όπως στο λέω. Από την πρώτη μέρα η «Α», το έγραψε καθαρά ότι το VAR θα λύσει χοντρά προβλήματα, αλλά θα τινάξει στον αέρα και πολλά παιχνίδια με τέτοιες φάσεις σαν του Κάνιας. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Είναι Έλληνας VARίστας και γίνεται μια τέτοια φάση σαν του Κάνιας. Μάλιστα.

Ο VARίστας, λοιπόν, σου λέει δεν έγινε τίποτα παρεξηγήσιμο. Και δεν του λέει καν του διαιτητή ότι πρέπει να δεις αυτή τη φάση. Ή, του λέει: Καμία σημασία δεν έχει. Τη βλέπει ο διαιτητής και σου λέει ότι δεν έγινε καμία παράβαση κι ας έπαιξε βόλεϊ ο Κάνιας. Όπως έκανε ο Γερμανός, δηλαδή. Πρόσεξε, μάστορα. Δεν αποφάσισε το VAR, αλλά ο χειριστής του VAR. Και ρωτάω τώρα εγώ. Άντε στο καραμπινάτο οφ σάιντ, να του σφυρίξει στο αυτί του διαιτητή ο VARίστας. Κι αν είναι ματιασμένος ο VARίστας και ο διαιτητής μαζί, τι χαμπάρια, μάστορα;

Κι όταν με το καλό ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα, θα υπάρχει κεντρικός έλεγχος σ’ ένα κτίριο στο Μαρούσι, που θα είναι μέσα η ΚΕΔ και τα στούντιο του VAR. Θα υπάρχουνε, λέει, δύο ή τρεις αίθουσες, τίγκα στα μόνιτορ, όσες κι οι κάμερες που θα δείχνουν το ματς. Ο Περέιρα, αν συνεχίσει και του χρόνου, γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρο, θα βγάζει υπηρεσίες όπως ο επιλοχίας στον στρατό για το VAR. Κι από ’κεί θα γίνεται όλο το παιχνίδι.

  

Μέχρι τώρα όλοι ξέρανε τον διαιτητή του αγώνα. Που γινόταν και στόχος, δηλαδή. Ο Τζήλος, ο Τσαμούρης, ο Τσαχειλίδης κι ένα σωρό άλλοι. Μαθαίνανε τα αλάνια πού μένει ο διαιτητής και πηγαίνανε σπίτι του για τις ευχές, όπως έγινε με τον Αναστόπουλο στο μπάσκετ.

Τώρα, όμως, κινδυνεύει και ο VARίστας, μπορεί κι ο βοηθός του, μπορεί κι ο σκηνοθέτης. Τι θα κάνει ο Πορτογάλος; Θ’ ανακοινώνει και τα ονόματα των VARίστας; Άλλα μπερδέματα κι από ’δώ.

Να σου πω και το άλλο για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι. Είπαμε. Μόνο η «Α» τα βλέπει στα ίδια τα πράγματα και δεν πάει στη Θεσσαλονίκη μέσω Καλαμάτας.

 

Ο Γερμανός τον ευνόησε τον ΠΑΟΚ, όπως τον ευνόησε κι ο Ευαγγέλου, ο Τσαμούρης, ο Κουτσιαύτης στο πρωτάθλημα. Μάλιστα. Όταν τα έπαιρναν, δηλαδή, οι άλλοι, με τον σταυρό στο χέρι τα έπαιρναν τα πρωταθλήματα ή άναβαν κανένα κεράκι στην εκκλησία και τους βοηθούσε ο καλός Θεός; Σοβαροί να είμαστε…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα