Τέλος ο Τζιμπούρ, τέλος (κατά 80%) και ο Αμπντούν

Ήταν δύο από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Κανείς δεν αρνείται ότι οι Ράφικ Τζεμπούρ και Τζαμέλ Αμπντούν με την απόδοσή τους βοήθησαν για την κατάκτηση του 40ού πρωταθλήματος στην «ερυθρόλευκη» ιστορία. Ωστόσο, με τη συμπεριφορά τους, τους τελευταίους μήνες, έχουν «γκρεμίσει» ό,τι έχτιζαν μέσα στη σεζόν.

Οι Πειραιώτες φυσικά δεν είναι καμία ομάδα που εξαρτάται από έναν ή δύο ποδοσφαιριστές, παρά το γεγονός ότι οι δύο τελευταίοι αυτό πιστεύουν. Ορμώμενοι από αυτή τη συλλογιστική, απαιτούν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί και, όταν βλέπουν ότι δεν μπορούν να τα κερδίσουν, προχωρούν σε… μικρότητες. Γιατί μόνο τέτοιες μπορούν να χαρακτηριστούν οι απειλές του Τζεμπούρ ότι μπορεί να φύγει ως ελεύθερος και η άρνηση του Αμπντούν να αγωνιστεί στο φιλικό με τη Σίμουρκ, την περασμένη Τρίτη.

Τα δεδομένα με Τζιμπούρ

Ήταν κοινό μυστικό ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε τις καλύτερες των σχέσεων με τον Ράφικ Τζεμπούρ. Τον θεωρούσε ευθύ χαρακτήρα, που μπορούσε να εμπιστευτεί. Αυτή ήταν η εντύπωση που είχε σχηματίσει από τη στιγμή που ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού αποφάσισε με προσωπική του ευθύνη να ποντάρει στον Αλγερινό, όταν δεν τον πλησίαζε κανένας σύλλογος λόγω της επεισοδιακής του θητείας στην ΑΕΚ. Τελικά ο Αφρικανός δεν δικαίωσε την εμπιστοσύνη του και άρχισε τους τελευταίους μήνες να φέρεται αλαζονικά. Από τον Ιανουάριο, η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας είχε συμφωνήσει μαζί του για την ανανέωση του συμβολαίου του, με τον ίδιο μάλιστα να προχωρά σε δηλώσεις που επιβεβαίωνε τη συμφωνία.

«Μετά από τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες και με δική μου πρωτοβουλία, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον κ. Μαρινάκη, του εξήγησα την πρόθεσή μου να μείνω στην ομάδα, αφού τα χρήματα δεν ήταν ποτέ η προτεραιότητά μου και συμφωνήσαμε να βρίσκομαι εδώ για τα επόμενα τρία χρόνια», δήλωνε τότε –γεμάτος χαρά– ο φορ του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, ο Τζιμπούρ είχε ζητήσει από τη διοίκηση του Ολυμπιακού συγκεκριμένες εξυπηρετήσεις και διευκολύνσεις διάφορων περιεχομένων, οι οποίες έγιναν απόλυτα δεκτές από τη διοίκηση του συλλόγου. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, ο παίκτης με «μαϊμουδιές» πρόδωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξε η ομάδα, και παρ’ ότι του είχαν κατατεθεί τα λεφτά που ζητούσε μέσω του μάνατζέρ του, άρχισε να ψάχνεται για να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του. Αφού διαπίστωσε ότι τα λεφτά που είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό δεν τα έβρισκε πουθενά στο εξωτερικό, με δική του πρωτοβουλία προσέγγισε τον ΠΑΟΚ ώστε να βολιδοσκοπήσει κατά πόσο είναι πρόσφορο το έδαφος συνεργασίας. Οι διοικούντες τον «δικέφαλο», αφού εξέτασαν λεπτομερώς την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με το συμβόλαιό του –καθώς ο ποδοσφαιριστής υποστήριζε ότι είναι ελεύθερος–, δεν θέλησαν να εμπλακούν σε μια δικαστική διαμάχη, πόσω μάλλον με τον Ολυμπιακό.

Η αντίδραση του Αλγερινού σκόρερ από εκεί και μετά ήταν τουλάχιστον κωμική, αφού υποστήριζε –προκειμένου να μείνει ελεύθερος– ότι μπορεί να αποδείξει ότι δεν έχει συμβόλαιο σε ισχύ. Μάλιστα, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός ποτέ δεν του κατέθεσε λεφτά και ότι αυτά που εισέπραξε μετά την υπογραφή των νέων συμβολαίων δόθηκαν για λογαριασμό του μάνατζερ, λες και οι «ερυθρόλευκοι» θα έδιναν τόσα πολλά λεφτά σε έναν ατζέντη. Το βασικό της υπόθεσης είναι το εξής: Από τη στιγμή που με τον πιο άμεσο τρόπο αποδεικνύεται ότι ο χαρακτήρας του παίκτη δεν είναι αυτός που θα έπρεπε και από την ώρα που δείχνει τέτοιες τάσεις φυγής, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν κανένα λόγο να συνεχίσουν τη συνεργασία μαζί του και, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να ξαναφορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στον ίδιο δρόμο (κατά 80%) και ο Αμπντούν

Ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή του έτερου Αλγερινού, Τζαμέλ Αμντούν. Ο ακραίος χαφ αποτελούσε επίσης προσωπική επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη όταν, μετά τη διάλυση της Καβάλας, τον απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή. Παρά το γεγονός ότι οι πρώτες του εμφανίσεις ήταν απογοητευτικές (χαρακτηριστικές οι αποδοκιμασίες στους εντός έδρας αγώνες), στηρίχτηκε όσο λίγοι και τελικά δικαίωσε τη διοίκηση που επένδυσε πάνω του. Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 2012, ο Ολυμπιακός αποδέχτηκε το αίτημά του για αναπροσαρμογή και πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2015. Παρ’ όλα αυτά, νέες «τρελές» απαιτήσεις για το συμβόλαιο τον οδηγούν στην έξοδο. Με τον τρόπο του λοιπόν κι αυτός οδηγεί τον εαυτό του στην έξοδο, αφού δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα δεδομένα στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ο ίδιος να δείξει σημάδια μεταμέλειας και να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα