Τέλος στο… Ciao bella!

Νέο επεισόδιο στην σειρά των απαγορεύσεων των δημάρχων της ξενοφοβικής Λέγκα, καθώς στην παραλιακή τουριστική πόλη της Μάσα στην Τοσκάνη, με εντολή δημάρχου απαγορεύονται στο εξής τα προκλητικά ενδύματα, οι υπαινικτικές εκφράσεις σεξουαλικού περιεχομένου και τα πειράγματα, ενώ ταυτόχρονα θα τιμωρείται η επαιτεία, το τάισμα των περιστεριών και οι … βουτιές στα συντριβάνια της πόλης.

Οι οδηγίες προς τη δημοτική αστυνομία της Μάσα ξεσήκωσαν όπως ήταν φυσικό πλήθος αντιδράσεων με πρωτοστάτη στον σχολιασμό στο Twitter τον δημοφιλή ηθοποιό Αλεσάντρο Γκάσμαν, ο οποίος χαρακτήρισε τις δημοτικές «οδηγίες» ως «οπισθοδρομική στροφή» και «ελευθεριοκτόνες» διατάξεις. «Καλό 1919» ευχήθηκε ειρωνικά άλλος χρήστης, ανάγοντας την απαγόρευση του 2019 στο έτος ίδρυσης του φασιστικού κόμματος του Μπενίτο Μουσολίνι.

Ωστόσο η δημοτική αρχή κατηγορεί τους επικριτές της για άγνοια, σχολιάζοντας ότι ο διάσημος ηθοποιός εκτοξεύει καταδίκες στην τύχη, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί, δίνοντας στην δημοσιότητα το επίμαχο Άρθρο 12, που στοχεύει στην καταπολέμηση της πορνείας. Ο ίδιος ο δήμαρχος Περσιάνι αγανακτισμένος χαρακτηρίζει «εξωφρενικά άδικες και αδικαιολόγητες, εάν όχι υποκινημένες από κίνητρα πολιτικού και ιδεολογικού χαρακτήρα» τις κατηγορίες που δέχεται, που «εργαλειοποιούν ορισμένους όρους που περιέχονται στο άρθρο, προσδίδοντάς τους αυθαίρετη σημασία και αξία, καρπό μίας σφαλερής ερμηνείας τους».

Το επίμαχο άρθρο απαγορεύει «να εκφράζονται συμπεριφορές που με άμεσο και αδιαμφισβήτητο τρόπο προτείνουν σεξουαλικές υπηρεσίες επί πληρωμή, που συνίστανται στην χρήση προκλητικών συμπεριφορών, προτάσεων, υπαινικτικού χαιρετισμού, ή στη χρήση άσεμνου, ή αναξιοπρεπούς ενδύματος σε σχέση με το σημείο», ωστόσο η υπαγωγή μιας συμπεριφοράς στις διατάξεις αυτές εναπόκειται στην προσωπική και μάλιστα διασταλτική ερμηνεία της δημοτικής αστυνομίας της πόλης, με αποτέλεσμα να είναι στο χέρι τους η δίωξη των «θερμόαιμων» χαιρετισμών.

Διαβάστε επίσης