Τέλος τα τοπικά lockdown στις «κόκκινες» περιοχές

Οι εμβολιασμένοι θα εξαιρούνται στο εξής από τα πρόσθετα μέτρα που ισχύουν στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη.

Παράλληλα οι ειδικοί εισηγούνται να μπει τέλος στα μίνι lockdown ως μέτρο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Η επιτροπή των ειδικών ολοκλήρωσε λίγο μετά τις 2 τη συνεδρίασή της και πλέον στις 3 αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί έδωσαν το πράσινο φως προκειμένου να σταματήσουν να ισχύουν οι απαγορεύσεις περί μουσικής και κυκλοφορίας για τις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο.

Επομένως, για τις συγκεκριμένες περιοχές θα ισχύει ό,τι και για τις υπόλοιπες, δηλαδή απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης και διενέργεια rapid test όπου έχει ζητηθεί.

Ο νέος χάρτης μέτρων θα δίνει όπως αναμένεται τη δυνατότητα στους εμβολιασμένους πολίτες για την παραμονή τους σε καταστήματα και μετά τη μία το βράδυ, ενώ θα μπορούν να είναι και όρθιοι στο εσωτερικό αυτών, όπου συζητείται επίσης η πρόβλεψη να παίζει και μουσική.

Το νέο πλάνο με τη συγκεκριμένη άρση των περιορισμών ενδέχεται να μην ισχύει για τους εξωτερικούς χώρους που είναι μεικτοί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα