Τεράστιο προβάδισμα της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής επί του ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ και πολλά χρόνια όλοι οι εκλογολόγοι έδιναν βάση στην τερατώδη Β’ Αθήνας που έβγαζε και τον νικητή σε όλες τις εκλογικές μονομαχίες. Δηλαδή όποιος έβαφε στο δικό του χρώμα την Β’ Αθήνας ήταν και ο νικητής των εκλογών. Μόνο δύο φορές δεν ίσχυσε αυτό. Ήταν τον Μάιο του 2012 και τον Ιούνιο του 2012, όπου κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ την Β’ Αθήνας, αλλά η Νέα Δημοκρατία έκοψε πρώτη το νήμα.

Τώρα που η Β’ Αθήνας κατατμήθηκε σε Βόρειο, Νότιο και Δυτικό Τομέα, το κριτήριο είναι πλέον η Περιφέρεια Αττικής συνολικά. Οπότε η μέτρηση που παρουσίασε η Opinion poll είναι θαυμάσια για τη Νέα Δημοκρατία, ενώ προκαλεί τεράστιο πονοκέφαλο στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυριολεξία καταρρίπτει το επιχείρημα της Φώφης Γεννηματά, πως το ΚΙΝΑΛ κερδίζει πόντους σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Τεράστια διαφορά

Το κυβερνών κόμμα έχει μία τεράστια διαφορά στην Περιφέρεια Αττικής, που διαμένει το μισό εκλογικό σώμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ όπως συνέβη στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 είναι στην τρίτη θέση, ενώ το ΚΙΝΑΛ είναι τέταρτο.

Η νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 38,8% στην πρόθεση ψήφου στην Περιφέρεια Αττικής (Α’ Αθήνας, Βόρειος Τομέας, Νότιος Τομέας, Δυτικός Τομέας, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Α’ Πειραιά και Β’ Πειραιά), δηλαδή σε συνολικά οκτώ εκλογικές περιφέρεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 21,5%, ενώ το ΚΚΕ είναι στο 4,6%, το ΚΙΝΑΛ λαμβάνει 4,5% . Λιγότερο από 3% καταγράφονται οι δυνάμεις που έχουν στο λεκανοπέδιο η Ελληνική Λύση (2,8%) και το ΜέΡΑ 25 (2,3%). Τα ίδια ποσοστά κατέγραψε και πριν από ένα μήνα δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μέτρηση της ίδιας εταιρείας για τον Περιφερειάρχη. Ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κινείται λίγο υψηλότερα από το κόμμα του και αγγίζει το 40% (39,6%), ενώ η κ. Δούρου κινείται χαμηλότερα και βρίσκεται μόλις στο 16,2%. Τα χειρότερα είναι για το ΚΙΝΑΛ. Ο Γιάννης Σγουρός εξακολουθεί να πραγματοποιεί υψηλές πτήσεις, παρά το γεγονός ότι δεν έχει την ίδια προβολή. Έτσι τον πρώην περιφερειάρχη εάν γίνονταν σήμερα εκλογές θα τον ψήφιζε το 11,1% του εκλογικού σώματος, ενώ το ΚΙΝΑΛ μόλις το 4,5%. Δηλαδή οι ΠΑΣΟΚοι και όχι μόνο ψηφίζουν εύκολα Σγουρό, αλλά δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστή την Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα