Τετ α τετ Ντράγκι – Μητσοτάκη στη Λιβύη

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για την κατάσταση τη Λιβύη, το Μεταναστευτικό και το Ταμείο Ανάκαμψης

Τετ α τετ συνάντηση είχαν ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τρίπολη της Λιβύης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού, ενώ οι δύο πρωθυπουργοί είναι από τους πρώτες ηγέτες της ΕΕ που επισκέφθηκαν τη Λιβύη με διαφορά λίγων ωρών.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ντράγκι αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Λιβύη και την ανάγκη η ΕΕ και τα κράτη-μέλη να στηρίξουν τις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση, σταθεροποίηση και τη διεξαγωγή των εκλογών στη Λιβύη. Ελλάδα και Ιταλία ως εγγύτερα στη Λιβύη κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο τόσο διμερώς, όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις άριστες διμερείς σχέσεις, απτή απόδειξη των οποίων είναι η μεταξύ τους συμφωνία Οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών, η οποία αποτελεί υπόδειγμα εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και διεθνούς νομιμότητας και συνεργασίας παράκτιων κρατών στην περιοχή.

Συζήτησαν, ακόμη, τον συντονισμό των δύο χωρών σε θέματα της ΕΕ και ιδίως στο Μεταναστευτικό καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα