Τετραπλασιάζεται η ποινή στους εισβολείς των γηπέδων

Αυστηροποίηση των ποινών για τους εισβολείς στους αγωνιστικούς χώρους που προκαλούν επεισόδια φέρνει η διάταξη που παρουσίασε ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, τετραπλασιάζοντας ουσιαστικά το κατώτατο όριο που μέχρι πρότινος ήταν οι τρεις μήνες κάθειρξης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστήριξε στην Ολομέλεια τις εξής ρυθμίσεις:

*τη δυνατότητα σε προπονητές, των οποίων οι αθλητές έχουν κατακτήσει εξαιρετικές διακρίσεις, δηλαδή 1η έως 8η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ή 1η έως 6η νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή 1η έως 4η νίκη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών ή γυναικών, να αποκτήσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή Α’ επιπέδου, χωρίς απολυτήριο Λυκείου, έως τις 31 Μαρτίου 2024, ενόψει του νέου θεσμικού πλαισίου που θα ισχύσει για τους προπονητές από 01/01/2024.

*τη δυνατότητα σε προπονητές σκοποβολής να συμμετέχουν ως αθλητές σε αγώνες, εκτός αυτών που περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα Διεθνούς Ομοσπονδίας, καθώς και των αγώνων του πανελλήνιου πρωταθλήματος, του κυπέλλου και της α’ κατηγορίας, προκειμένου να συνεχίζουν να διαθέτουν άδεια κατοχής όπλων σκοποβολής για να μπορούν να προπονούν.

*την τελευταία προθεσμία εναρμόνισης των Καταστατικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών με τους αθλητικούς νόμους ως τις 31/12/2023, εν όψει της εφαρμογής του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, ειδάλλως θα επέρχεται η αυτοδίκαιη άρση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης.

*τη δυνατότητα διοργάνωσης αθλητικών δραστηριοτήτων από μη αθλητικούς φορείς και στο τένις, όπως έγινε για τις δρομικές εκδηλώσεις, εφόσον οι διοργανώσεις αυτές δεν εντάσσονται στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα των ομοσπονδιών.

*την αυστηροποίηση της ποινικής ποινής εισόδου σε αγωνιστικό χώρο ή αποδυτήρια, με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους (από τρεις μήνες που είναι τώρα).

*τη διαγραφή, από τα κωλύματα, της ποινής αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων (καταργήθηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα) και των πλημμελημάτων «εξ αμελείας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα