Θ. Βλάχος: “Δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι”

Την ήττα με 14-11 γνώρισε η Εθνική Ελλάδος από την Κροατία και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο.

Ουσιαστικά η Ελλάδα πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 10-6 και συνέχεια δεν κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή. Έτσι οι Κροάτες είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν τους Ισπανους στον ημιτελικό, με το Μαυροβούνιο – Ουγγαρία να αποτελεί το δεύτερο ζευγάρι

Την Παρασκευή(23/1) η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπ΄σει τη Σερβία για τις θέσεις 5 ως 8.

Στις δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: “Όταν δέχεσαι δέκα γκολ στα πρώτα δύο οκτάλεπτα, δε μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Τόσα γκολ είναι πολλά και για ένα ολόκληρο παιχνίδι, εμείς τα δεχτήκαμε σε μισό αγώνα. Στους τρεις προημιτελικούς που προηγήθηκαν,  καμία ομάδα δεν αιφνιδιάστηκε, μόνο εμείς το πάθαμε. Χάσαμε δίκαια από μία πολύ καλύτερη ομάδα από μας. Οπως εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε, δεν ήμασταν έτοιμοι ούτε πνευματικά, ούτε σε κανένα τομέα για ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι. Εγώ πίστευα ότι η ομάδα ήταν έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα, αλλά φάνηκε ότι δεν ήταν έτσι”.

Στη συνέχεια ανεφέρθηκε και στα πολύ άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω: “Είναι κάτι που πάει να μας γίνει συνήθεια και πρέπει να την αποβάλλουμε. Δεν φταίει μόνο η καλή άμυνα του αντιπάλου αλλά και ο τρόπος που τελειώνουμε τις φάσεις. Αυτό που θέλουμε πλέον είναι να βελτιωθούμε σε αρκετούς τομείς, ανεξαρτήτως αντιπάλου”.

Διαβάστε επίσης