Θ. ΖΑΝΝΙΑΣ: Γεννημένος μαχητής

Νέο ελπιδοφόρο αίμα για το Κίνημα Αλλαγής στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών

Τις 500.000 ανθρώπους αγγίζει ο αριθμός των Ελλήνων που, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, άφησαν πίσω τους την πατρώα γη από το 2008 μέχρι σήμερα, προκειμένου να βρουν μια καλύτερη τύχη από αυτήν που διαμορφωνόταν στη χώρα που χτυπήθηκε βάναυσα από τη δημοσιονομική κρίση.

Του Νίκου Τσαγκατάκη

Ανάμεσά τους πάρα πολλά «καλά μυαλά» που, εκτός από τη… μαύρη πέτρα που έριξαν πίσω τους, ρίχνουν και το ανάθεμα για το εγχώριο πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του. Υπήρξαν, ωστόσο, κι εκείνοι που είπαν να μείνουν και να το «παλέψουν». Από πείσμα κι από τρέλα, που λέει ο γνωστός τραγουδοποιός; Ή από μια βαθιά εσωτερική ανάγκη ότι η λύση, όσο επίπονη κι αν είναι όσο αργοπορημένα, θα είναι μόνο πολιτική; Σε αυτήν τη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Θανάσης Ζαννιάς, ο οποίος αποτελεί το νέο ελπιδοφόρο αίμα για το Κίνημα Αλλαγής στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της Φώφης Γεννηματά στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών.

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης η «Α» συνάντησε τον 32χρονο διπλωματούχο μηχανολόγο και αεροναυπηγό μηχανικό και μίλησε μαζί του για την πολιτική, την οικονομία, τη δικαιοσύνη, αλλά και για το αγαπημένο του άθλημα, το τένις! «Χίλιους λόγους έχουν οι συνομήλικοί μου νέοι άνθρωποι να αποστρέφονται την πολιτική. Αυτή, όμως, η αποστροφή και η ανάγκη μου να προσπαθήσω να γίνω μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος ως εύκολος κριτής που πετροβολά εκ του ασφαλούς το πολιτικό σύστημα, με κινητοποίησε», ήταν η απάντηση του Θανάση όταν τον ρωτήσαμε πώς του προέκυψε το μικρόβιο της ενεργούς ενασχόλησης με την πολιτική.

Γιατί με το Κίνημα Αλλαγής

Το γιατί αυτή η ενασχόληση έρχεται με το Κίνημα Αλλαγής το εξηγεί ο ίδιος ο Θανάσης: «Πρωτίστως ήταν θέμα αρχών και τη απόλυτης πεποίθησής μου ότι η επόμενη ημέρα μίας χώρας που έχει ακόμη στο σώμα της ανοιχτές τις πληγές δύο μνημονίων και ενός τρίτου ακόμη σκληρότερου δεν μπορεί παρά να εκκινήσει από προοδευτικές αφετηρίες. Προφανώς, όχι τις ψευδεπίγραφες που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και, σίγουρα, όχι τις νεοφιλελεύθερες συνταγές που έχει στην ατζέντα της η Νέα Δημοκρατία. Ήταν λοιπόν περίπου νομοτελειακό για μένα ότι αυτός ο αγώνας –κι ο δικός μου πρώτος αγώνας– για την αλλαγή θα γινόταν μέσα από τις γραμμές του Κινήματος Αλλαγής, έστω κι αν οι δύο μονομάχοι προσπαθούν –όταν δεν μας “φλερτάρουν”– να μας συνθλίψουν στην πόλωση ενός νεόκοπου αλλά fake δικομματισμού».

«Η επόμενη ημέρα μίας χώρας που έχει ακόμη στο σώμα της ανοιχτές τις πληγές δύο μνημονίων και ενός τρίτου ακόμη σκληρότερου δεν μπορεί παρά να εκκινήσει από προοδευτικές αφετηρίες. Προφανώς όχι τις ψευδεπίγραφες που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, και σίγουρα όχι τις νεοφιλελεύθερες συνταγές που έχει στην ατζέντα της η Νέα Δημοκρατία»

Νεανικό βιογραφικό με πολλά «παράσημα»

Ο Θ. Ζαννιάς δεν κρύβει ότι ρόλο στην απόφασή του να αποδεχτεί την τιμητική πρόταση να είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου έπαιξε και το γεγονός ότι η πρόεδρος και το στελεχιακό δυναμικό του Κινήματος Αλλαγής στον νότιο τομέα της Β΄ Αθήνας τόλμησαν σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική μάχη για την προοδευτική παράταξη να εμπιστευτούν νέους ανθρώπους.

«Δίχως καμία διάθεση να περιαυτολογήσω», εξηγεί ο Θανάσης Ζαννιάς, «ξέρουμε ότι τουλάχιστον στην αθλητική Ελλάδα έχουμε την τάση να μη βάζουμε στην αρχική ομάδα τους νέους παίκτες και τους αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να… σιτέψει το όποιο ταλέντο τους. Εμείς στο ΚΙΝ.ΑΛ. παίζουμε άλλο “σύστημα”!». Και είναι αλήθεια ότι το βιογραφικό του Θανάση Ζαννιά είναι αντιστρόφως βαρύτερο των λίγων χρόνων που «βαραίνουν» την ηλικία του. Γεννημένος το 1987 στην Ηλιούπολη, όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα, ο Θανάσης έχει μεταξύ άλλων «προλάβει»:

-Να πάρει το δίπλωμα του μηχανολόγου και του αεροναυπηγού μηχανικού (MSc.) από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Να σπουδάσει Project Management Professional (PMP).

-Να διατελέσει διαπιστευμένος διαμεσολαβητής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του ADR Center Ιταλίας, μέλος της «Τεχνικής Βοήθειας» για τη Μεταρρύθμιση του Ελληνικού Δικαστικού Συστήματος, Φάση ΙΙ (SRSS/S2016/030), αλλά και αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ειδικά στο κομμάτι που αφορά τη Θέμιδα, ο Θανάσης  Ζαννιάς βάζει πολλά θαυμαστικά, χαρακτηρίζοντας τις συμμετοχές του στις συγκεκριμένες ομάδες εργασίας ως τη μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής του. Και αυτό διότι του δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσει «από μέσα» τα κακώς γραφειοκρατικά κείμενα της Δικαιοσύνης. «Λίγοι ξέρουν ότι το Πρωτοδικείο της Αθήνας είναι το μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της Ευρώπης και ακόμη λιγότεροι τι συνέπειες έχει αυτό», υπογραμμίζει ο Θ. Ζαννιάς, συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν εν έτει 2019 να μεταφέρονται δικογραφίες με καρότσι του σούπερ μάρκετ και να μην έχουν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις για την ηλεκτρονική Δικαιοσύνη».

Επιβεβαιώνει δε –και ως ελεύθερος επαγγελματίας που είναι– ότι η βραδυπορούσα απονομή δικαίου στην Ελλάδα είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας που η χώρα μας δεν αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Οι μεγάλες αγάπες και το δίλημμα

Για το τέλος κρατήσαμε την εκμυστήρευση του Θανάση Ζαννιά στις δύο μεγάλες αγάπες του. «Η Κρήτη και το τένις. Η πρώτη είναι μύθος από μόνη της και το δεύτερο κουβαλά το μύθευμα του ελιτίστικου και ακριβού σπορ που μόνο τέτοιο δεν είναι. Έχω υπάρξει  1ος Πανελληνιονίκης κάτω των 16 ετών και 3ος Πανελληνιονίκης Ανδρών – Γυναικών, οπότε σας μιλώ μετά λόγου γνώσεως».

Κι ένα μήνυμα για τις εκλογές; «Αυτό που ξεκάθαρα λέει η Φώφη Γεννηματά, ότι το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος. Είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες με συντηρητικές πολιτικές ή/και ανεύθυνο λαϊκισμό».

 

Διαβάστε επίσης