Θα απέχει από την ψηφοφορία η Ένωση Κεντρώων, ανακοίνωσε ο Μ. Γεωργιάδης

«Χάθηκε δυστυχώς μια χρυσή ευκαιρία για μια ουσιαστική -και όχι κατ’ επίφαση- Συνταγματική Αναθεώρηση. Χάθηκε η ευκαιρία για ριζικές τομές, προκειμένου να ενισχυθούν οι αρχές της διαφάνειας, της αμεροληψίας, της ίσης μεταχείρισης των πολιτών απέναντι στο νόμο, της αντιπροσώπευσης και των εν γένει βασικών εγγυήσεων για την τήρηση της συνταγματικής αρχής» τόνισε ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα ότι το κόμμα του θα απόσχει από την ψηφοφορία.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για μια άτολμη μειοψηφική κυβέρνηση η οποία επέλεξε να εντάξει την κορυφαία αυτή διαδικασία στα μικροπολιτικά της συμφέροντα και σε στενά κομματικά όρια, «πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις τουλάχιστον δέκα προτάσεις που παρουσίασε η ΕΚ».

«Απέχουμε λοιπόν από την ψηφοφορία γιατί πιστεύουμε ότι το Σύνταγμα είναι προϊόν συναίνεσης και ουσιαστικής συζήτησης. Υπό τις παρούσες συνθήκες, θα περιμένουμε την κυβέρνηση που θα τολμήσει τις ρήξεις, αρχής γενομένης με την πελατειακή εξάρτηση και το ρουσφέτι που αποτελεί την μεγαλύτερη πληγή του νεοελληνικού κράτους» είπε ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων.

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για «ποινικοποίηση του ρουσφετιού», καθιέρωση της απλής αναλογικής, τη μη μετεκλογική «μεταγραφή» βουλευτών από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν σε άλλο, την «απαγόρευση» να ξεπερνά το έλλειμμα το 3%, τη «δίκαιη αναλογία» προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ, την ύπαρξη Ανεξάρτητης Αρχής ελέγχου των ευρημάτων των εταιρειών δημοσκόπησης.