Θα διαγράψει και τον Παππά με τον Πολάκη ο Στέφανος… Σταλινάκης;

Η ιστορία των προγραφών στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μέλλον και στο προσεχές διάστημα θα δούμε να μετατρέπεται η Κουμουνδούρου σε Φαρ Ουέστ

Προφητική αποδεικνύεται η «Α» καθώς από τις αρχές της θητείας του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαβλέψει –από τον Οκτώβριο του 2023– ότι ο 36χρονος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίσσετε σε… Σταλινάκη.

Ήταν η εποχή που ο Στέφανος αντιγράφοντας τις πολιτικές πρακτικές του «Πατεροπύλη» Στάλιν είχε διαγράψει από την Αμερική και μέσω internet τον Νίκο Φίλη, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Δημήτρη Βίτσα επειδή τον αντιπολιτεύονταν στα τηλεοπτικά κανάλια. Οκτώ μήνες μετά ο Κασσελάκης ξαναπήρε της σκούπα και «απέλυσε» διαδοχικά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Γιώργο Τσίπρα (σ.σ. έχουν προηγηθεί άλλα έχουν… ξεχαστεί οι αποκεφαλισμοί ακόμη τεσσάρων στελεχών) επειδή… τόλμησαν κριτικάρουν θέσεις και πράξεις του προέδρου Στέφανου και επειδή προκρίνουν την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στις διεργασίες που γίνονται στον χώρο της Κεντροαριστεράς για συνεργατικά πολιτικά σχήματα.

 

Είναι προφανές ότι η ιστορία των προγραφών στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματάει εδώ κι ότι στο προσεχές διάστημα θα δούμε να μετατρέπεται η Κουμουνδούρου σε Φαρ Ουέστ. Αιωρείται ωστόσο μια απορία: τι θα κάνει ο Κάσσελάκης αν αρχίσουν παρόμοιες «μπαλωθιές» στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς ή ο Παύλος Πολάκης;

Θα έχει τα… guts που λένε και στο αμερικανικό χωριό του Στέφανου να τους διαγράψει ή θα κάνει ότι δεν άκουσε; Η ιστορία πάντως δείχνει το δεύτερο. Ο μεν αψύς Σφακιανός δεν διαγράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν στη διάρκεια της συνεδρίασης του προεδρείου της Κ.Ο. φέρεται να αμφισβήτησε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξοπλιστικές δαπάνες και μάλιστα αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Όσο για τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, παραμένει ακόμη στη θέση του παρά το γεγονός ότι την Πέμπτη βγήκε στο κανάλι «Attika» και υποστήριξε ότι «η προοπτική μιας εκλογικής συνεργασίας η οποία θα νικήσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές είναι κάτι εφικτό και επιθυμητό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα