«Θα είμαι ο πρώτος που θα πολεμήσω»

Έτοιμος να ντυθεί στα χακί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δηλώνει “μάχιμος” για να πολεμήσει στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», της Τουρκίας στην Αφρίν της Συρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε περιφερειακό συνέδριο του κόμματός του, δήλωσε ότι όταν έρθει το φύλλο πορείας, θα είναι ο πρώτος που θα πάει στη μάχη.

«Οταν γίνει η επιστράτευση, όταν σας καλέσουν στο καθήκον, τότε θα πάω μαζί σας πρώτος», είπε ο Ερντογάν. Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Αφρίν θα παραδοθεί στους ιδιοκτήτες της και υποστήριξε ότι 850 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι υπό τουρκικό έλεγχο.

«Στόχος είναι να φτάσουμε τα 2.000 χλμ. υπό τον έλεγχό μας», σημείωσε ακόμη, τονίζοντας ότι στην περιοχή γίνεται «εκκαθάριση» τρομοκρατών.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε νέα πυρά στη Δύση λέγοντας πως δολοφόνησε 5 εκατ ανθρώπους σε Αλγερία, Ρουάντα και Λιβύη.

Τα μάτια τους βλέπουν μόνο διαμάτια, χρυσό και πετρέλαιο και αδιαφορούν για τους ανθρώπους» κατέληξε ο Σουλτάνος.

Eπίθεση στις ΗΠΑ: Τι είδους σύμμαχοι είμαστε;

Δεν παρέλειψε να κάνει και επίθεση στης ΗΠΑ τονίζοντας ότι είπε πρόσφατα στον Ρεξ Τίλερσον: «Τι είδους σύμμαχοι είμαστε;» και τόνισε ότι τα αντιαμερικανικά αισθήματα αυξάνονται στην Τουρκία.

Μάλιστα είπε ότι ενοχλούνται οι ΗΠΑ όταν ρωτάει ποιος πληρώνει το μισθό των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG). «Γιατί ενοχλεί; Έχει καταχωρηθεί στον προϋπολογισμό σας. Τους παρέχετε τεθωρακισμένα οχήματα και όπλα» δήλωσε.

Διαβάστε επίσης