«Θα έπαιρνα ένα Kalashnikov και θα ήμουν στις πλατείας»

«Εδώ που φτάσαμε, εκεί που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση», δήλωσε από τα Χανιά ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, τοποθετήθηκε με αυτόν τον τρόπο απέναντι στα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα στην Ελλάδα.

Σε εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του, ο Μίκης Θεοδωράκης επεσήμανε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να είναι αυτάρκης καθώς έχει μεγάλο πλούτο που θέλουν να τον αρπάξουν οι ξένου. «Εδώ που φτάσαμε, εκεί που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι λυπάται που δεν μπορεί να περπατήσει και να πάρει ένα Kalashnikov να κατεβεί στις πλατείες.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ανακηρύσσεται ο Μίκης Θεοδωράκης επίτιμος δημότης των Χανίων και του παρέδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η νεανική ομάδα Paspartou απέδωσε γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ εκτός προγράμματος και την ώρα που έφευγε ο Μίκης Θεοδωράκης τον περίμεναν για να του δώσουν ένα δώρα και αυτός ίσως τους έδωσε το μεγαλύτερο που μπορούσε: τους διηύθυνε σε ένα από τα τραγούδια του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα