Θα «έσπρωχναν» στην πιάτσα κολομβιανή κοκαΐνη ενός εκατ. ευρώ

Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στα κοσμικά σαλόνια και στα νυχτερινά κέντρα που κυκλοφορεί τέτοιας ποιότητας κοκαΐνη (απευθείας από κολομβιανά καρτέλ)

Καθαρή κοκαΐνη, αξίας ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στη «χονδρική» αγορά (σ.σ. το κιλό κυμαίνεται από 30.000 έως 60.000 ευρώ), ετοιμάζονταν να ρίξει στις πιάτσες μία πενταμελής σπείρας με έδρα την Πρέβεζα, που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για διεθνές κύκλωμα που προμηθεύονταν καθαρή κοκαΐνη από το φημισμένο κολομβιανό καρτέλ με σήμα τον ταύρο (σ.σ. στα βραχάκια ήταν σχεδιασμένο ένα κεφάλι ταύρου με κέρατα). Μάλιστα, η πενταμελής αυτή σπείρα φέρεται να σχετίζεται με τον 33χρονο Σέρβο ονόματι Μάρτιν, που τον Δεκέμβριο του 2017 συνελήφθη σε πολυτελές διαμέρισμα-«καβάτζα» που είχε νοικιάσει στη Βάρκιζα. Τότε οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εντοπίσει 136 κιλά καθαρής κοκαΐνης, μέρος φορτίου-μαμούθ συνολικού βάρους 381 κιλών που είχε έρθει στη χώρα μας τον Νοέμβριο του 2017. Τότε είχε διαφύγει της σύλληψης ένας άλλος Σέρβος, με το ψευδώνυμο «Ιβάν», ο οποίος φέρεται να είχε κομβικό ρόλο στο να έρθει στη χώρα μας η κοκαΐνη από το φημισμένο κολομβιανό καρτέλ και να κλείσουν τα deal με τους εδώ διακινητές.

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, μετά από επιχείρηση στις αποθήκες του εργοστασίου και σε δύο οικήματα στην Πρέβεζα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δυο Σέρβους, δυο Ιταλούς και έναν Έλληνα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «εγκέφαλοι» είναι ο 47χρονος Σέρβος και ο 50χρονος Ιταλός , ενώ ένας 57χρονος Σέρβος και ένας 44χρονος Ιταλός είχαν επικουρικό ρόλο. Όσον αφορά τον 47χρονο ημεδαπό, ερευνάται ο ρόλος του καθώς είχε και στο παρελθόν συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών. Εκτός από την κοκαΐνη, οι Αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν 9 κινητά τηλέφωνα και 12 πακέτα σύνδεσης, τα οποία εξετάζονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Αγωνιούν οι μεσάζοντες και οι τελικοί αποδέκτες

Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στα κοσμικά σαλόνια και στα νυχτερινά κέντρα που κυκλοφορεί τέτοιας ποιότητας κοκαΐνη (απευθείας από κολομβιανά καρτέλ), αν και είναι αρκετά δύσκολο η Δίωξη Ναρκωτικών να φτάσει στους τελικούς αποδέκτες της «άσπρης». Άλλωστε, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, υπήρχαν μεσάζοντες που αναλάμβαναν για λογαριασμό «επωνύμων», επιχειρηματιών κ.ά. ατόμων με οικονομική ευχέρεια, να προμηθευτούν από το κύκλωμα ποσότητες κοκαΐνης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σημαντική συμβολή στην εξάρθρωση της σπείρας είχε το κλιμάκιο της DEA στην Ελλάδα (σ.σ. όπως και στη Βάρκιζα), ενώ καλή συνεργασία υπήρξε και με τις αρμόδιες Αρχές της Σερβίας. Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
* Το χρηματικό ποσό των (4.780) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ουσιών,
* Το χρηματικό ποσό των (616) λέβα Βουλγαρίας, ως προερχόμενο από εμπορία ουσιών,
* (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
* (256) νάιλον συσκευασίες και
* (4) ρολά μονωτικής ταινίας.

Επίσης, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν, από τα μέλη της συμμορίας, ως μέσα διευκόλυνσης κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα