«Θα φύγουμε κι εμείς εάν τολμήσεις και διαγράψεις τον Τσακαλώτο»

Οι παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε στον Τσίπρα ότι δεν γουστάρουν πειθαρχικές επιτροπές και ο Αλέξης «θυσίασε» τον Θανασάκη (τον πολιτευτή) Θεοχαρόπουλο

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να περιμένει. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου ως συνήθως γίνεται ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα βήμα πίσω και δεν προχώρησε στην σύσταση του νέου πειθαρχικού οργάνου, κόβοντας στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή το Νάσο Ηλιόπουλου (Εκπρόσωπος Τύπου) και Θανάση Θεοχαρόπουλο (Διευθυντής Κ.Ο.).

Και για να σώσει τα προσχήματα και να μην φανεί ότι έκανε κωλοτούμπα, το νέο όργανο για εξηγήσεις θα το αποτελούν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Όλγα Γεροβασίλη. Εκεί θα καλούνται όσοι διαφοροποιούνται δημοσίως και μετά θα αποφασίζει ο ίδιος ο Τσίπρας. Δηλαδή θα λέει κάτι διαφορετικό ο Φίλης και ο Βούτσης και ο Σκουρλέτης και θα τους καλούν Τζανακό και Γεροβασίλη για να τους τραβήξουν το αυτί. «Θα πέσει πολύ γέλιο», όπως έλεγαν κάποιες από τις παλιές καραβάνες, καθώς οι τρεις που χρησιμοποιήσαμε ως παράδειγμα υποδέχθηκαν τους Τζανακόπουλο και Γεροβασίλη στην Κουμουνδούρου.

Τι συνέβη και άλλαξε απόφαση ο Τσίπρας. Πολύ απλά αρκετά από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος και συνολικά της ανανεωτικής αριστεράς σε επικοινωνία που είχαν με τον αρχηγό του θύμισαν ότι στην κουλτούρα της ανανεωτικής αριστεράς δεν υπάρχουν οι διαγραφές, επιτρέπονται οι διαφοροποιήσεις και θα αντιδράσουν εάν διαγραφεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτό, όμως, που ταρακούνησε περισσότερο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι οι παλιές καραβάνες του κόμματος τον ενημέρωσαν σε περίπτωση που οι «53» αποφασίσουν να αποχωρήσουν από το κόμμα, λόγω πειθαρχικών μέτρων κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, θα ακολουθήσουν κι αυτοί.

Όλα αυτά έκαναν τον κ. Τσίπρα να αναδιπλωθεί, να θυσιάσει τον Θεοχαρόπουλο και να πάει πίσω τις αλλαγές στο νέο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα