«Θα καταφέρναμε περισσότερα αν δεν ήμασταν από εισαγγελέα σε εισαγγελέα»

Το παράπονό του για τον δικαστικό «πόλεμο» που δέχεται η ΕΠΟ και εκείνος προσωπικά από Ενώσεις και από άτομα εκτός ποδοσφαίρου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής.

Ο Έλληνας παράγοντας, μιλώντας στον «Sentra», τόνισε ότι έχει πάει περισσότερες φορές στον εισαγγελέα, παρά στο νοσοκομείο, όπου είναι γιατρός.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γιώργου Σαρρή:

-Ποια εικόνα του μένει:

«Νομίζω ότι η συμπεριφορά του κόσμου στο Καραϊσκάκη είναι από τις εικόνες που σπάνια συναντάς στα γήπεδα. Ο τρόπος και η κόσμια συμπεριφορά του κόσμου. Και βέβαια, από χθες οι πανηγυρισμοί των διεθνών. Να ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά τον κόσμο που ήρθε στο Βουκουρέστι. Ακολουθούν την Εθνική παντού, είναι ηρωικοί».

-Αν θα γίνουν μόδα μετά τα εορτοδάνεια και τα διακοποδάνεια, τα μουντιαλοδάνεια:

«Εντάξει… Το Μουντιάλ στη Βραζιλία στη χώρα του ποδσφαίρου είναι όνειρο για κάθε άνθρωπο που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Και ποιος δεν θα ήθελε να βρεθεί στη Βραζιλία, έχει πάντα μεγαλύτερη αξία η παρουσία σε μία διοργάνωση που γίνεται στη Βραζιλία»

-Περί της ομάδας που προέρχεται από ένα πρωτάθλημα που δεν της αξίζει:

«Ναι, η Εθνική ξεπέρασε το πρωτάθλημα. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν γίνει άλματα. Μόνο το 2006 δεν πήγαμε στο Μουντιάλ. Παλιά δεν πηγαίναμε σε καμία μεγάλη διοργάνωση, ήταν όνειρο απατηλό. Και πλέον είμαστε σ’ όλες τις διοργανώσεις. Είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς στις Εθνικές, αυτό γίνεται εδώ και χρόνια».

-Που οφείλεται αυτό το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα:

«Όπως ξέρετε, εγώ δεν είμαι νέος παράγοντας. Νιώθεις ότι είσαι μία ομάδα που νομίζεις ότι οι παίκτες είναι μαζί κάθε μέρα. Εχει ομοιογένεια αυτή η ομάδα και οφείλεται βασικά στους προπονητές και σε όλο το οικοδόμημα της».

-Αν ένιωσε ότι υπήρξε ποτέ η απειλή να διαλυθεί αυτό το οικοδόμημα:

«Όχι, δεν ένιωσα ποτέ πως αυτό το οικοδόμημα απειλήθηκε. Εχει παγιωθεί η Εθνική. Κανείς δεν σκέφτεται κάτι κακό. Η Εθνική είναι κάτι το ιερό για όλους μας και αυτό φαίνεται και στους φιλάθλους, στη συμπεριφορά τους απέναντι στους παίκτες».

-Τι εννοούσε όταν μετά το ματς, έλεγε για κονδυλοφόρους και γιατί το έκανε:

«Γιατί ξέρετε ότι θα είχαμε κάνει περισσότερα, αν δεν ήμασταν από εισαγγελέα σε εισαγγελέα και από μήνυση σε μήνυση. Εχουμε δεχθεί μομφές από Ενώσεις, από άτομα εκτός ποδοσφαιρου και δεν μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας. Εχουμ δεχθεί μομφές από συγκεκριμένους που θέλουν να αποδημύσουν το ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ και πορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα. Μας κυνηγούν για ψευδή και εξωπραγματικά γεγονότα. Δεν ωφελούν αυτά τα πράγματα. Πραγματικά έχω πάει στον Εισαγγελέα περισσότερες φορές απ’ ό,τι στο νοσοκομείο, όπου είμαι γιατρός».

-Περί κλήρωσης και πορείας της ομάδας στο Μουντιάλ:

«Η κλήρωση στις 6 Δεκεμβρίου είναι. Εγώ έλεγα αν περάσουμε, αυτή η ομάδα είναι ικανή για μεγάλα πράγματα, πιστεύω ότι μπορεί να περάσει και σε επόμενη φάση. Εχει μέταλλο, έχει βάθος, έχει καλούς παίκτες.

-Περί Σάντος και παραμονής του:

«Ο Σάντος είναι πολύ καλός προπονητής, αλλά πάνω από όλα άνθρωπος. Είναι φιλέλληνας και κανει προπαγάνδα που δεν κάνουμε εμείς οι ίδιοι για την Ελλάδα. Θεωρώ ότι θα μείνει ο Σάντος, το αργότερο μέχρι τις γιορτές να μας έχει απαντήσει».

-Περί χορηγιών και πριμ:

«Η ΕΠΟ, όπως ξέρετε, δεν επιχορηγείται από το κράτος. Η ΕΠΟ συντηρείται από τις χορηγίες και είναι αποτέλεσμα της Εθνικής ομάδας και από τα χρήματα που φέρνουν τα παιδιά στην Ελλάδα, όταν πηγαίνουν σε τελικές φάσεις. Και είναι λογικό, επειδή κάποιοι θα αρχίσουν να λένε διάφορα περί των προκλήσεων για το πριμ σ’ αυτή την εποχή. Αυτά τα χρήματα που θα φέρουν τα παιδιά, δικαιούνται μερίδιο. Προς τιμήν τους, δεν έχουμε συζητησει με τα παιδιά για το πριμ και δεν ξέρω και ακριβή νούμερο του πριμ από τη FIFA για την πρόκριση».

-Αν αυτή η ομάδα είναι αναλώσιμη:

«Αυτή η ομάδα έχει πολύ βαθος με τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΠΟ και ο προπονητής. Η Ελλάδα θα ΄χει καλή Εθνική ομάδεα για πολλά χρόνια».

-Αν έχει πάρει κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα ή τηλεγράφημα:

«Εχω πάρει μηνύματα και τηλεγραφήματα».

-Αν θα πάει στην κλήρωση:

«Όχι, δεν θα πάω στην κλήρωση. Θα πάνε οι Σάντος και Φύσσας. Για γούρι».

Διαβάστε επίσης