«Θα μπούμε στους λογαριασμούς τους…»

Αμείλικτος απέναντι σε όσους φοροδιαφεύγουν εμφανίστηκε μιλώντας στον τ/σ Mega ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης. «Οποιος έχει μπει σε ρύθμιση και έχει σκάφος στην Ολλανδία, να ξέρει ότι θα μπούμε στο λογαριασμό του», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Θεοχάρης αναφορικά με τους ελέγχους που διεξάγονται σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση οι οφειλέτες που απλά δε μπορούν να πληρώσουν και οι μπαταχτσήδες που θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν: «Η υποφορολόγηση ή η υπερφορολόγηση είναι θέμα φορολογικής πολιτικής. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με υποθέσεις που έχουν παραγραφεί και να αφήνουμε τη φοροδιαφυγή να οργιάζει.

Αλλη αντιμετώπιση θα έχουν αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν και είναι συνεπείς, από τους μπαταχτσήδες. Θα αντιμετωπίσουμε με επιείκεια οφειλέτες που θέλουν, αλλά δεν μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος τους. Κάποιος που είναι σε ρύθμιση και έχει σκάφος στην Ολλανδία, να ξέρει ότι θα μπούμε στο λογαριασμό του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης