«Θα πάει χαμένη μία ή δύο γενιές ανθρώπων»

Την άποψή του και τον τρόπο που ο ίδιος, αλλά και η Εκκλησία, βιώνει την κρίση εξέφρασε σε συνέντευξή του στην ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος τόνισε πως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η ελληνική κοινωνία «βοηθούν όλοι οι Έλληνες ακόμα και οι πτωχοί, λιγότερο οι πλούσιοι».

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο», ωστόσο σημείωσε πως «θα ταλαιπωρηθεί και θα πάει χαμένη μία ή δύο γενιές ανθρώπων».

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος αναφέρθηκε στην εκκλησιαστική περιουσία, για την οποία ανέφερε ότι «όση έχει μείνει από τις κατά καιρούς λεηλασίες, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη εάν επιτευχθεί μία συνεργασία Εκκλησίας, Κυβερνήσεως και Πολιτικών Κομμάτων. Η Εκκλησία από μόνη της δεν μπορεί να κάνει τίποτε, διότι χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις. Η Εκκλησία έχει κάνει τις προτάσεις της».

Ο Ιερώνυμος είναι ο πρώτος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος που επισκεφθεί επίσημα την Ελληνοαμερικανική κοινότητα τα τελευταία πενήντα χρόνια. Συγκεκριμένα, είναι προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και θα ξεκινήσει την επίσκεψή του την Τετάρτη 15 Μαΐου από τη Βοστώνη, όπου το Σάββατο στις 18 Μαΐου θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ Θεολογίας από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα