«Θα σκεφτούμε σοβαρά εάν στο επόμενο πρωτάθλημα θα υπάρχουν αστυνομικοί»

«Όλα τα παράλογα και τα μη σοβαρά συμβαίνουν στην Ελλάδα. Αυτό ακριβώς ζήσαμε και το Σάββατο, με τον τελικό του κυπέλλου στον Βόλο, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές», δηλώνει στην ηλεκτρονική «Α» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Την ώρα που η ΕΠΟ επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ. για τα αιματηρά επεισόδια εντός και εκτός του «Πανθεσσαλικού Σταδίου», ο κ. Γερακαράκος καταλογίζει «ανεπάρκεια και έλλειψη σχεδίου» τόσο από την πλευρά της πολιτείας όσο και από τις ΠΑΕ που «για μία ακόμη φορά βρίσκουν εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο των αστυνομικών». «Η Αστυνομία είναι ο εύκολος στόχος σε τέτοιες περιπτώσεις», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και προσθέτει: «Κάποιοι αλητήριοι έκλεψαν την παράσταση από τη γιορτή του ποδοσφαίρου. Είδαμε να κινδυνεύουν ζωές από “φιλάθλους” που μοναδικό στόχο είχαν να υπηρετήσουν σκοπούς μακριά από τη νομιμότητα. “Φίλαθλοι” που όλοι τους απολαμβάνουν ασυλία από τις ΠΑΕ και την ΕΠΟ, ακόμη και από την επίσημη πολιτεία για διαφορετικούς φυσικά λόγους. Θα έλεγα ότι είμαστε τυχεροί που εξαιτίας την ανευθυνότητας κάποιων δεν είχαμε νεκρό, αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι κάποια στιγμή σταματάει και η τύχη».

Σε ερώτηση για το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους των αστυνομικών, μετά τα επεισόδια αλλά και τα «πυρά» ότι η ΕΛ.ΑΣ. φταίει για τα έκτροπα που σημειώθηκαν στον Βόλο, ο Γρηγόρης Γερακαράκος ήταν κάθετος: «Θα σκεφτούμε πολύ σοβαρά και προς αυτή την κατεύθυνση θα πάρουμε και πρωτοβουλίες, ώστε το επόμενο το πρωτάθλημα να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία της Αστυνομίας. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι θα επιτραπεί να στέλνονται αστυνομικοί στα γήπεδα, ως πρόβατα επί σφαγή, για να συνεχίσουν ορισμένοι το “θεάρεστο έργο τους”».

«Και κάτι ακόμα. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι το γήπεδο αυτό είναι ακατάλληλο, είναι για αγώνες στίβου και όχι για ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Αυτοί που άσκησαν πιέσεις για να διεξαχθεί ο αγώνας, λησμονούν πως μία ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Διαβάστε επίσης