«Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας για τους πλειστηριασμούς»

Μήνυμα πως «η κυβέρνηση θα τηρήσει τη δέσμευση που έχει δώσει ότι θα προστατεύσει κατά τρόπο απόλυτο την πρώτη κατοικία κάθε αδύναμου συμπολίτη μας», έστειλε μιλώντας στον ρ/σ Real fm ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών.

Ο κ. Σκορδάς εξήγησε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών εκτιμούν πως υπάρχει ένα σοβαρό κομμάτι δανειοληπτών που θα μπορούσε να ανταποκρίνεται με καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις του και δεν το κάνει.

Πρόσθεσε ακόμη πως η κυβέρνηση «εκτός από την έννοια του συνεργαζόμενου δανειολήπτη, προχωρά και στον προσδιορισμό του ελάχιστου ορίου διαβίωσης, το οποίο θα είναι ένα εισόδημα κάτω από το οποίο μια οικογένεια δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς», ενώ υπάρχει, όπως είπε, και «η αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει επιλέξει πάνω από 450 δικηγόρους γι’ αυτό το θέμα και προχωρά ακόμη πιο γρήγορα το συγκεκριμένο ζήτημα».

«Εμείς θέλουμε να τελειώσουμε το ταχύτερο. Δεν θέλουμε να έχουμε εκκρεμότητες, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από τη δική μας πλευρά», επεσήμανε συμπληρώνοντας πάντως πως η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να διατηρεί το δικαίωμα να ανανεώσει μονομερώς την προστασία από τους πλειστηριασμούς, από 1.1.2014.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα