Θα της πάρει και το… βρακί

>>Νέα μήνυση Μιωνή σε Γιάννα Παπαδάκου για απάτη και καταδολίευση δανειστών, με το περιβάλλον του επιχειρηματία να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «θα της πάρει και το βρακί»

Αποφασισμένος να φθάσει έως τα άκρα τη δικαστική του διαμάχη με τη Γιάννα Παπαδάκου είναι ο Σάμπυ Μιωνής. Ο γνωστός επιχειρηματίας, λίγα 24ωρα μετά την κατάσχεση στην οποία προχώρησε στην οικία της δημοσιογράφου στα Μελίσσια, υπέβαλε και νέα μήνυση. Και ο λόγος είναι, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, για καταδολίευση δανειστών και απάτη. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, η δημοσιογράφος για να γλιτώσει την οικία της πούλησε το 50% του σπιτιού της σε κυπριακή εταιρεία αντί του ευτελούς ποσού των €5.000.

Στη μήνυση του ο κ. Μιωνής αναφέρει ότι κατέθεσε και σε βάρος του Κύπριου δικηγόρου της, Χαράλαμπου Κληρίδη, αγωγή διάρρηξης,  καθώς και στην κυπριακή εταιρεία Promanus Limited που συνέστησε και στην οποία φαίνεται ότι προχώρησε στην αγορά τού 50% του σπιτιού της Γιάννας Παπαδάκου στα Μελίσσια στην εξευτελιστική τιμή των €5.000 μετά την έκδοση της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου σε βάρος της.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μιωνής προσέφυγε στα βρετανικά δικαστήρια για δημοσίευμα που είχε κάνει η κα Παπαδάκου. Το δικαστήριο δικαίωσε τον επιχειρηματία καταδικάζοντας τη δημοσιογράφο «να πληρώσει το ποσό των 116.290,86 λιρών Αγγλίας ως αποζημίωση για τη συκοφαντική μου δυσφήμηση και δικαστικά έξοδα».

Η δημοσιογράφος όχι μόνο αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό, αλλά ήλπιζε ότι θα γλιτώσει, καθώς πίστευε ότι δεν θα ισχύσουν στην Ελλάδα οι αποφάσεις του βρετανικού δικαστηρίου, κάτι που ο Άρειος Πάγος επέτρεψε τον Μάιο του 2019. Έτσι προ ολίγων 24ώρων ο κ. Μιωνής προχώρησε σε κατάσχεση στο σπίτι της κας Παπαδάκου, όπου οι δικαστικοί κλητήρες τής άφησαν μόνο το κρεβάτι και τα μαχαιροπίρουνα.

Η ίδια σε δήλωσή της κάνει λόγο για εκστρατεία σπίλωσής της, ενώ υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της στα βρετανικά δικαστήρια λόγω του υψηλού κόστους. Όπως παραδέχεται, «μόνο για παράσταση απαιτούνται 100.000 λίρες». Επίσης, κάνει λόγο για προσπάθεια εξόντωσής της επειδή ασκεί ερευνητική δημοσιογραφία.

Πάντως, όπως πληροφορούμαστε, εάν δεν παραδεχθεί το λάθος της και ζητήσει συγγνώμη για τη σειρά δημοσιευμάτων, μάλλον κινδυνεύει να χάσει, εκτός από το κρεβάτι και τα μαχαιροπίρουνα που της άφησε ο Μιωνής, «ακόμη και το… βρακί της», όπως δηλώνει το περιβάλλον του επιχειρηματία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μιωνής έχει ανακοινώσει ότι όλα τα χρήματα που θα λάβει ως αποζημίωση θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ήδη έχει κερδίσει δικαστική μάχη με την εφημερίδα «Δημοκρατία» και την πρώτη δόση ύψους €80.000 που έλαβε τη δώρισε στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Διαβάστε επίσης